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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó. |
Fecha : |
13/09/2016 |
Actualizado : |
16/09/2016 |
Tipo de producción científica : |
Trabajos en Congresos/Conferencias |
Autor : |
BRITO, G.; SAN JULIÁN, R.; LAGOMARSINO, X.; LA MANNA, A.; TIERI, M.; BANCHERO, G.; MONTOSSI, F. |
Afiliación : |
GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; XIMENA MARIA LAGOMARSINO LARRIERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO LA MANNA ALONSO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA PAZ TIERI HERRERO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Different levels of protein in the first winter may affect the meat quality of Uruguayan steers finished on pastures or grain? |
Fecha de publicación : |
2011 |
Fuente / Imprenta : |
In: International Congress of Meat Science and Technology (57., Ghent, Belgium). Anales/Proceedings. Ghent, Belgium, 2011. |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
Sixty steers were fed during first winter with different levels and source of protein. The steers grazed on improved pastures until reached 350 kg of liveweight,
assigned to a finishing period on pastures-P (n=30) or grain-G (n=30). Treatments were: T1) P13-P: diet with 13% of crude protein (PC) and fattened on P; T2) P13-G: 13% PC, fattened on G; T3) P15-P: 15% PC fattened on P; T4) P15-G: 15% PC fattened on G; T5) P17-P: 17% PC fattened on P; T6) P17-G: 17% PC fattened on G; T7) U100-P: 15% PC, using urea 0.5% of diet, fattened on P, T8) U100-G: 15% PC, urea 0.5% of diet fattened on G; T9) U50-P: 15% PC urea1% of diet, fattened on P, T10) U50-G:15% PC urea1% of diet fattened on G. The aim was to evaluate the effect of the combination of the diets (first winter stocking and finishing periods) on
carcass and meat quality (subcutaneous fat cover-SF, meatcuts/fat ratio- C:F, color of fat-FC and meat-MC, marbling- Marb). There was a clear effect (P<0.05) of the
finishing period in SF, C:F, FC and MC. Grain diets improved FC and MC, presenting higher values of SF and lower C:F ratio than grass fed animals. It was not observed
any clear effect of levels and source of protein in carcass and meat quality. Comparing T1 vs. T2, steers form T1 showed differences (P<0.05) on SF and Marb. Those results suggest that the level of protein could affect the growth of the animals and their tissue composition considering the finishing diet regimes. |
Palabras claves : |
BEEF; FEEDING REGIMES; MEAT QUALITY. |
Thesagro : |
ALIMENTACIÓN; CALIDAD DE CARNE; CARNE; GANADO DE CARNE; PROTEINA. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
Marc : |
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
17/09/2014 |
Actualizado : |
25/07/2017 |
Tipo de producción científica : |
Abstracts/Resúmenes |
Autor : |
DIAZ, R.; RUBIO, V.; GARCIA LAMOTHE, A.; QUINCKE, A. |
Afiliación : |
ROBERTO MIGUEL DIAZ ROSSELLO, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; VALENTINA RUBIO DELLEPIANE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ADRIANA GARCIA LAMOTHE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; JUAN ANDRES QUINCKE WALDEN, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay. |
Título : |
Efecto de la variabilidad climática en la producción de trigo y medidas de adaptación para reducir riesgos. |
Fecha de publicación : |
2014 |
Fuente / Imprenta : |
In: Congreso Uruguayo de Suelos, 1.; Encuentro de la Sociedad Uruguaya de Ciencias del Suelo, 6., 2014, Colonia del Sacramento, UY. Intensificando el conocimiento del suelo y medioambiente para producir más y mejor: presentaciones orales; propiedades físicas químicas biológicas. [Montevideo: SUCS], 2014. |
Páginas : |
p. 50. |
ISBN : |
978-9974-99-587-1 |
Idioma : |
Español |
Palabras claves : |
CONDICIONES METEOROLÓGICAS; PRODUCTIVIDAD; RENDIMIENTO; ROTACIONES; TRIGO; TRITICUM AESTIVUM. |
Thesagro : |
CULTIVOS DE INVIERNO; MANEJO DEL CULTIVO; ROTACIONES; TRIGO. |
Asunto categoría : |
P30 Ciencia del suelo y manejo del suelo |
Marc : |
LEADER 01075nam a2200277 a 4500 001 1050338 005 2017-07-25 008 2014 bl uuuu u01u1 u #d 020 $a978-9974-99-587-1 100 1 $aDIAZ, R. 245 $aEfecto de la variabilidad climática en la producción de trigo y medidas de adaptación para reducir riesgos.$h[electronic resource] 260 $aIn: Congreso Uruguayo de Suelos, 1.; Encuentro de la Sociedad Uruguaya de Ciencias del Suelo, 6., 2014, Colonia del Sacramento, UY. Intensificando el conocimiento del suelo y medioambiente para producir más y mejor: presentaciones orales; propiedades físicas químicas biológicas. [Montevideo: SUCS]$c2014 300 $ap. 50. 650 $aCULTIVOS DE INVIERNO 650 $aMANEJO DEL CULTIVO 650 $aROTACIONES 650 $aTRIGO 653 $aCONDICIONES METEOROLÓGICAS 653 $aPRODUCTIVIDAD 653 $aRENDIMIENTO 653 $aROTACIONES 653 $aTRIGO 653 $aTRITICUM AESTIVUM 700 1 $aRUBIO, V. 700 1 $aGARCIA LAMOTHE, A. 700 1 $aQUINCKE, A.
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