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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  30/01/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  COZZOLINO, D.; MURRAY, I.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Australian Wine Res. Institute, Urrbrae, SA, Australia; I. MURRAY, Animal Biology Division, Scottish Agricultural College, SAC Aberdeen, Aberdeen, United Kingdom.
Título :  Identification of animal meat muscles by visible and near infrared reflectance spectroscopy.
Fecha de publicación :  2004
Fuente / Imprenta :  LWT - Food Science and Technology, 2004, 37 (4): 447-452. Doi: https://doi.org/doi:10.1016/j.lwt.2003.10.013
ISSN :  0023-6438
DOI :  10.1016/j.lwt.2003.10.013
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 15 May 2003 / Accepted 7 October 2003.
Contenido :  ABSTRACT. Visible (VIS) and near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) was used to identify and authenticate different meat muscle species. Samples from beef (n: 100), lamb (n: 140), pork (n: 44) and chicken (n: 48) muscles were homogenised and scanned in the visible (VIS) and near infrared (NIR) region (400-2500 nm) in a monochromator instrument in reflectance. Both Principal Component Analysis (PCA) and dummy partial least-squares regression (PLS) models were developed to identify different meat species. The models correctly classified more than 80% of the meat sample muscles according with the muscle specie. The results showed the potential of VIS and NIR spectra as an objective and rapid method for authentication and identification of meat muscle species. © 2003 Swiss Society of Food Science and Technology. Published by Elsevier Ltd. All rights reserved.
Palabras claves :  Identification; Meat; Near infrared spectroscopy; Principal component analysis; Speciation; Visible.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12831 - 1PXIAP - DDPP/LWT-Food Sc.&Tech./2004

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  16/08/2019
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  BERTTUCCI, L.; LUPO, S.; PEREZ, A.; SIMETO, S.; RIVAS, F.; MARTÍNEZ, S.
Afiliación :  ALEJANDRO GUILLERMO PEREZ SUAREZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SOFIA SIMETO FERRARI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FEDERICO RIVAS FRANCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SEBASTIÁN MARTÍNEZ KOPP, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Avances en investigación en podredumbre de Eucalyptus globulus.
Fecha de publicación :  2005
Fuente / Imprenta :  ln: INIA TACUAREMBÓ; ALTIER, N.; BETTUCCI, L.; METHOL, R. SEMINARIO, LAS BRUJAS, CANELONES; TACUAREMBÓ, 14 ABRIL, 2005. Actualización técnica en eucalyptus globulus. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2005.
Páginas :  p.11-15
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión ; 402)
Idioma :  Español
Thesagro :  EUCALYPTUS GLOBULUS; PODREDUMBRES.
Asunto categoría :  K10 Producción forestal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13110/1/SAD-402p11-26.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO25558 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/402/TBad402
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