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21.Imagen marcada / sin marcar AMORÓS, M. E.; BUENAHORA, J.; ROSSINI, C.; RIVAS, F.; GONZÁLEZ, A. Semiochemicals applications for citrus pest management in Uruguay: two cases of study. (SIII-P-7). [poster presentations]. Session III: Pests and Diseases. In: RIivas, F. (Ed.). IV International Symposium on Citrus Biotechnology. Book of Abstracts. Montevideo (UY): INIA. p. 67. (INIA Serie Técnica; 244)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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22.Imagen marcada / sin marcar Santos, E.Umpiérrez, M.González, A.Mendoza, Y.Ramallo, G.Díaz Cetti, S.C.Rossini, C. Testeo de potenciales pesticidas botánicos contra Varroa destructor, ectoparásito de Apis Mellifera La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2009. p. 11-15 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 568) INIA La Estanzuela
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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23.Imagen marcada / sin marcar ALTESOR, P.; HORAS, V.R.; ARCIA, M.P.; ROSSINI, C.; ZARBIN, P.H.G.; GONZÁLEZ, A. Uso de feromonas para el monitoreo de Epinotia aporema (Lepidoptera: Tortricidae) : comportamiento reproductivo, respuesta de la antena del macho y prueba preliminar con trampas en campo. ln: 1er. Congreso Latinoamericano de Etología Aplicada; Reunión Regional de la International Society for Applied Ethology América Latina, Montevideo, UY, 6-7 jun 2008 "Programa ; libro de resúmenes". Montevideo: IIBCE/INIA/ANII, 2008. p. 55 Donación G. Banchero, 20080610
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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24.Imagen marcada / sin marcar AMORÓS, M.E.; PEREIRA DAS NEVES, V.; GALVAN, V.; RODRIGUEZ, A.; AMARAL, J.; ROSSINI, C.; BUENAHORA, J. Alternativas de bajo impacto para el control de Diaphorina citri en la citricultura uruguaya. Revista INIA Uruguay, 2019, no. 56, p. 66-69. (Revista INIA; 56).
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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25.Imagen marcada / sin marcar UNGERFELD, R.; GONZÁLEZ-PENSADO, S.; VILLAGRÁN, M.; BIELLI, A.; ROSSINI, C.; MORALES-PIÑEYRÚA, J.T.; PÉREZ, W.; DAMIÁN, J.P. Biología reproductiva del venado de campo (Ozotoceros bezoarticus). Montevideo, UY: CSIC, UdelaR, UCUR. 2011. 107 p.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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26.Imagen marcada / sin marcar BURGUEÑO, A.P.; AMORÓS, M E.; UMPIÉRREZ, M.L.; GALVAN, V.; RODRIGUEZ, A.; RIVAS, F.; BUENAHORA, J.; ROSSINI, C. Claves químicas y biológicas mediando oviposición de Diaphorina citri (Hemiptera: Liviidae). In: Sociedad Uruguaya de Fitopatología Jornada Uruguaya de Fitopatología, 6., Jornada Uruguaya de Protección Vegetal, 4., 21-22 octubre, 2021, Montevideo, Uruguay. Libro de resúmenes. Montevideo (UY): Sociedad Uruguay de Fitopatología (SUFIT), 2021. p. 65 Financiamiento: FMV-ANII.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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27.Imagen marcada / sin marcar GONZÁLEZ, A.; CALVO, M.V.; CAL, V.; HERNÁNDEZ, V.; DOÑO, F.; ALVES, L.; GAMENARA, D.; ROSSINI, C.; MARTÍNEZ, G. A male aggregation pheromone in the bronze bug, Thaumastocoris peregrinus (Thaumastocoridae) Psyche: A Journal of Entomology, 2012, v. 2012, 7 p. Article history: Received 11 January 2012; Accepted 27 April 2012.
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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28.Imagen marcada / sin marcar AMORÓS, M.E.; PEREIRA DAS NEVES, V.; RIVAS, F.; BUENAHORA, J.; MARTINI, X.; STELINSKI, L.L.; ROSSINI, C. Response of Diaphorina citri (Hemiptera: Liviidae) to volatiles characteristic of preferred citrus hosts. Arthropod-Plant Interactions, 1 June 2019, Volume 13, Issue 3, Pages 367-374. Doi: https://doi.org/10.1007/s11829-018-9651-8 Article history: Received 21 May 2018 // Accepted 21 October 2018 // First Online 14 November 2018. Handling Editor: Anna-Karin Borg-Karlson.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  04/02/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 1
Autor :  REALINI, C. E.; DUCKETT, S. K.; BRITO, G.; DALLA RIZZA, M.; DE MATTOS, D.
Afiliación :  C. E. REALINI, Department of Animal and Dairy Science, The University of Georgia, USA; S.K. DUCKETT, Department of Animal and Dairy Science, The University of Georgia, USA; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCO DALLA RIZZA VILARO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL DE MATTOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Effect of pasture vs. concentrate feeding with or without antioxidants on carcass characteristics, fatty acid composition, and quality of Uruguayan beef.
Fecha de publicación :  2004
Fuente / Imprenta :  Meat Science, March 2004, volume 66, Issue 3, pages 567-577.
ISSN :  0309-1740
DOI :  10.1016/S0309-1740(03)00160-8
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 17 March 2003 // Received in revised form 13 June 2003 // Accepted 13 June 2003. This research was funded by the Uruguayan National Institute of Agricultural Research (INIA), Inter-American Development Bank (IDB) and the Uruguayan Ministry of Livestock, Agriculture and Fishery (MGPA). We wish to thank the Uruguayan Hereford Breeders Association, the Uruguayan Association of Natural Intensive Beef Producers (AUPCIN), the Uruguayan Technological Laboratory (LATU), Roche Ltd., and Dr. R. Radi and Dr. H. Botti for their support and cooperation in this project.
Contenido :  ABSTRACT. Thirty Hereford steers were finished either on pasture (n = 10) or concentrate (n = 20) to determine dietary and antioxidant treatment effects on carcass characteristics, fatty acid composition, and quality of Uruguayan beef. Half of the steers finished on concentrate were supplemented with 1000 I.U. vitamin E head-1 day-1 for 100 days. Postmortem vitamin C was added to ground beef (0.05% v/w) displayed for 8 days at 2 °C. Carcasses from steers finished on concentrate had greater (P < 0.05) carcass weight, conformation, degree of finishing, fat depth, and ribeye area than pasture finished animals. Carcasses from pasture-fed steers showed darker (P < 0.05) longissimus color and yellower (P <0.05) fat at 24 h postmortem than concentrate-fed. Initial longissimus Warner-Bratzler shear force (WBSF) values were similar (P >0.05) between pasture- and concentrate-fed animals. However, beef from pasture-fed cattle had lower (P < 0.05) WBSF values at 7 and 14 days postmortem. Longissimus ?-tocopherol concentrations were greater (P < 0.01) for pasture- and concentrate-fed animals that were supplemented with vitamin E compared to concentrate-fed. Steaks from pasture-fed and vitamin E supplemented cattle had similar (P > 0.05) TBARS values, which were lower (P < 0.05) than steaks from concentrate-fed steers during 21 days of display. Ground beef from vitamin E supplemented steers had the lowest TBARS values; whereas samples from pasture-fed animals had the lowest lipid stabilit... Presentar Todo
Palabras claves :  ANTIOXIDANTS; BEEF; CONCENTRATE; PASTURE.
Thesagro :  GANADO DE CARNE.
Asunto categoría :  L02 Alimentación animal
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB2961 - 1PXIAP - DDPP/MEAT SCIENCE/2004
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