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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  23/10/2014
Actualizado :  04/05/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  RESCONI, V.C.; CAMPO, M.M.; FONT I FURNOLS, M.; MONTOSSI, F.; SAÑUDO, C.
Afiliación :  V.C. RESCONI, Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Universidad de Zaragoza, Zaragoza, Spain; M.M. CAMPO, Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Universidad de Zaragoza, Zaragoza, Spain; FONT I FURNOLS, IRTA, España; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; C. SAÑUDO, Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Universidad de Zaragoza, Zaragoza, Spain.
Título :  Sensory evaluation of castrated lambs finished on different proportions of pasture and concentrate feeding systems.
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  Meat Science, Volume 83, Issue 1, September 2009, Pages 31-37. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2009.03.004
DOI :  10.1016/j.meatsci.2009.03.004
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 5 December 2008 // Received in revised form 16 March 2009 // Accepted 18 March 2009.
Contenido :  Castrated male Corriedale lambs from Uruguay were finished under one of four feeding systems, which differed in the level of pasture and the amount of concentrates. Treatment 1 (T1) was all pasture (P), T2 was P plus concentrate (C; 0.6% of live weight [LW]), T3 was P + C (1.2% of LW), and T4 was C plus alfalfa hay as a source of fibre (both ad libitum). A trained taste panel analysed samples from 96 lambs, using a quantitative descriptive method in a complete and balanced design. Eight of the 11 sensory attributes were affected by Treatment (p < 0.05). The inclusion of concentrate in the lamb diet improved the sensory quality of the meat, being related to its effect on lowering the intensity of undesirable odours and flavours (strange, rancid and acid), generating higher intensity of typical lamb aromas as well as producing higher tenderness. The frequencies of odour/flavour unsolicited observations also showed disadvantages to pasture feeding. Lambs fed only concentrates (T4) produced meat that had the highest fat flavour intensity and the best overall acceptability given by the panellists.
Palabras claves :  DIET; SHEEP MEAT; TASTE PANEL.
Thesagro :  OVINOS.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100237 - 1PXIAP - PPPP/Meat Science/2009

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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  20/03/2020
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  AYALA, W.; BARRIOS, E.; VELAZCO, J.I.; BERMÚDEZ, R.
Afiliación :  WALTER FELIZARDO AYALA SILVERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ETHEL BALOISA BARRIOS PIRIZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSÉ IGNACIO VELAZCO DE LOS REYES, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RAÚL ENRIQUE BERMÚDEZ COQUARD, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  El uso de nabos forrajeros en la alimentación estival de terneros y corderos en la región Este de Uruguay [Resumen expandido.
Fecha de publicación :  2008
Fuente / Imprenta :  ln: Reunión del Grupo Técnico en Forrajeras del Cono Sur, Grupo Campos, 22, 2008, Minas, Uruguay Ayala, W.; Lezama, F.; Barrios, E.; Bemhaja, M.; Saravia, H.; Formoso, D.; Boggiano, P., ed. Bioma campos : Innovando para mantener su sustentabilidad y competitividad. Memorias. Minas (Uruguay): Grupo Campos, 2008.
Páginas :  p. 227
Serie :  Contiene CD con ampliación de trabajos presente en Memorias
ISBN :  978-9974-38-260-2
Idioma :  Español
Notas :  Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay
Thesagro :  ALIMENTACIÓN; BOVINOS; BRASSICAS; CORDEROS; OVINOS; TERNEROS; URUGUAY.
Asunto categoría :  L51 Fisiología Animal - Nutrición
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5336/1/Congreso-2008-campos-Ayala.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT32356 - 1INIPL - PP633.202 AYAb9
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