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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  06/07/2021
Actualizado :  06/07/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  PROGRAMA NACIONAL PASTURAS Y FORRAJES; TÉCNICOS SECTORIALES DEL EQUIPO DE UCTT
Afiliación :  PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PASTURAS Y FORRAJES, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; UNIDAD DE COMUNICACIÓN Y TRANSFERENCIA DE TECNOLOGÍA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Cuatro pasos para asegurar la persistencia productiva de festuca y dactylis.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, 2019, no. 58, p. 9-12.
Serie :  (Revista INIA; 58).
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Contenido :  Las pasturas largas son una herramienta efectiva para aumentar la sostenibilidad económica y ambiental de nuestros sistemas pastoriles. Para persistir varios años y capitalizar sus principales atributos, requieren de manejos específicos aplicados en forma metódica, consistente y repetidamente año a año. INIA presenta un enfoque en clave de objetivos estratégicos a los que se asocian manejos estacionales específicos, en este caso aplicado a festuca y dactylis.
Palabras claves :  GRAMÍNEAS FORRAJERAS PERENNES TEMPLADAS.
Thesagro :  GRAMÍNEAS FORRAJERAS; PASTURAS.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15783/1/Revista-INIA-58-Setiembre-2019-p.9-12.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102767 - 1INIAP - DDUY/REVISTA INIA/2019/58revinia 58

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  01/10/2014
Actualizado :  09/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 2
Autor :  RODRIGO, M.J.; ALQUEZAR, B.; ALOS, E.; LADO, J.; ZACARIAS, L.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Biochemical bases and molecular regulation of pigmentation in the peel of Citrus fruit.
Fecha de publicación :  2013
Fuente / Imprenta :  Scientia Horticulturae, 2013, v.163, no.5, p.46-62.
ISSN :  0304-4238
DOI :  10.1016/j.scienta.2013.08.014
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 24 May 2013 / Received in revised form 6 August 2013 / Accepted 7 August 2013.
Contenido :  ABSTRACT External colour of Citrus fruits is one of the most important quality traits and a decisive factor for consumer acceptance. Pigmentation of fruit peel is highly diverse among the different species and cultivars of the genus Citrus, ranging from the green of limes to the yellow of lemons, orange in mandarins and sweet oranges, and pink in red grapefruits. Colouration of the peel is due to the presence of two main pigments: chlorophylls which provide green colour, and carotenoids, which are responsible for the characteristic colouration of mature fruits of most species and cultivars. Anthocyanins are a third group of pigments, providing a red to purple tint, in a speci?c group, blood oranges, and mainly restricted to the ?esh. Chlorophylls and carotenoids are isoprenoid-derived pigments, synthesized and accumulated in plastids and, therefore, changes in these compounds during natural ripening are driven by the transformation of chloroplasts into chromoplasts. Most of the structural genes involved in chlorophylls and carotenoids metabolism have been characterized in Citrus, concluding that content and composition of these pigments are mostly genetically determined, and highly regulated at the transcriptional level. However, other mechanisms such as post-transcriptional regulation, the formation of speci?c suborganellar structures or stabilizing-complexes may also operate. Environmental factors, such as light and temperature, are known to play critical in?uence in the ... Presentar Todo
Palabras claves :  Carotenoids; Chlorophylls; Citrus fruit; Pigmentation; Plastid; Transcriptional regulation.
Thesagro :  CITRUS.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100126 - 1PXIAP - DDPP/SCIENTIA HORT./2013
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