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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
29/03/2021 |
Actualizado : |
29/03/2021 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
NAVAJAS, E. |
Afiliación : |
ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
The future of DNA technologies for improving beef quality: marbling, fatty acid composition and tenderness. |
Fecha de publicación : |
2017 |
Fuente / Imprenta : |
In: Dikeman, M. E. (2017). Ensuring safety and quality in the production of beef Volume 2: Quality. Chapter 17, 22 p. Doi: http://dx.doi.org/10.19103/AS.2016.0009.17 |
DOI : |
10.19103/AS.2016.0009.17 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
ABSTRACT.
In this chapter, the information provided by new DNA technologies and the use of genomics in both GWAS and GS are described in detail. Because the use of genomic
information in beef breeding programmes shows its potential in improving the quality of beef, the current use of GS in beef cattle is discussed. The progress on the genomics applied to the genetic improvement of beef quality is presented here, as well as research findings for marbling, fatty acids profile and tenderness. The benefits of building large training populations and the alternatives to this, are also discussed. |
Palabras claves : |
Beef; Beef breeding programmes; Beef quality; Food production; Genome-wide association studies (GWAS); Genomic selection; Genomic selection (GS); Livestock; Meat production. |
Thesagro : |
BOVINOS PARA CARNE. |
Asunto categoría : |
L10 Genética y mejoramiento animal |
Marc : |
LEADER 01503naa a2200253 a 4500 001 1061872 005 2021-03-29 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.19103/AS.2016.0009.17$2DOI 100 1 $aNAVAJAS, E. 245 $aThe future of DNA technologies for improving beef quality$bmarbling, fatty acid composition and tenderness.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aABSTRACT. In this chapter, the information provided by new DNA technologies and the use of genomics in both GWAS and GS are described in detail. Because the use of genomic information in beef breeding programmes shows its potential in improving the quality of beef, the current use of GS in beef cattle is discussed. The progress on the genomics applied to the genetic improvement of beef quality is presented here, as well as research findings for marbling, fatty acids profile and tenderness. The benefits of building large training populations and the alternatives to this, are also discussed. 650 $aBOVINOS PARA CARNE 653 $aBeef 653 $aBeef breeding programmes 653 $aBeef quality 653 $aFood production 653 $aGenome-wide association studies (GWAS) 653 $aGenomic selection 653 $aGenomic selection (GS) 653 $aLivestock 653 $aMeat production 773 $tIn: Dikeman, M. E. (2017). Ensuring safety and quality in the production of beef Volume 2: Quality. Chapter 17, 22 p. Doi: http://dx.doi.org/10.19103/AS.2016.0009.17
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Registros recuperados : 24 | |
11. | | JAURENA, M.; DE BARBIERI, I.; LEZAMA, F.; AYALA, W.; MONTOSSI, F.; RIVAS, M. Atributos de pasturas naturales sobre suelos superficiales de Basalto con cargas contrastantes de capones ln: Reunión del grupo técnico en forrajeras del Cono Sur, 22., 2008, Minas, Uruguay Bioma campos: innovando para mantener su sustentabilidad y competitividad. Memorias. Minas (Uruguay): INIA; FAO; PROCISUR, 2008. p. 199 Versión impresa y en CD ROM Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay; FAO; PROCISURTipo: Trabajos en Congresos/Conferencias |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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13. | | BACCINO, E.; QUEZADA, M.; BACCINO, M.; RIVAS, M.; PUPPO, M.; PRITSCH, C. Estructura genética de cuatro poblaciones silvestres de Acca Sellowiana (Berg.) Burret (Guayabo del país). In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Frutícola; Facultad de Agronomía, Universidad de la República; Dirección General Forestal, MGAP. Encuentro Nacional de Frutos Nativos, 5. Salto (Uruguay): INIA, 2010. p. 11 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 602)Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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14. | | SOCIEDAD DE FOMENTO RURAL RUTA 109; RIVAS, M.; RODRÍGUEZ LEZICA, L.; CARDOZO, G.; QUIÑONES, A. Generando alternativas sustentables para la ganadería familiar de las Sierras del Este: una experiencia participativa. Montevideo, (Uruguay): SFRR109, INIA, CURE, UDELAR, 2017. 32 p. Productores participantes: Wilfredo Brañas, Clorindo de Castro, Sonia Fernández, Gerardo Mora, Mario Mora, Alicia Rodríguez, Eduardo Rodríguez, Lorena Rodríguez.Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres. |
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17. | | GIUFRIDDA, D.; DÍAZ, G.; MARTÍNEZ, N.; BELLUCCI, I.; RIVAS, M.; CABRERA, D.; VIGNALE, B.; DELLACASSA, E. Valor nutracéutico de los frutos nativos. [Presentación oral] In: UNIVERSIDAD DE LA REPÚBLICA (UDELAR)/ FACULTAD DE AGRONOMÍA; MGAP/ DGF (DIRECCIÓN GENERAL FORESTAL); INIA, PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN FRUTÍCOLA. 7° Encuentro Nacional sobre Frutos Nativos. Colonia: Estación Experimental "Alberto Boerger", INIA La Estanzuela, 9 y 10 de abril de 2015.Tipo: Presentaciones Orales |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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18. | | RIVAS, M.; VILARÓ, M.; SÁNCHEZ, A.; SOSA, A.; DI CANDIA, A.; DABEZIES, J.M.; DO CARMO, M.; CLARAMUNT, M. Integrando productores, academia e instituciones públicas para la conservación y uso sostenible de los palmares de butiá. In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Frutícola. Encuentro Nacional sobre Frutos Nativos, 10°. Encuentro virtual 13 y 14 de mayo de 2021. Canelones (Uruguay): INIA. p.43-48. (Serie Actividades de Difusión; 797)Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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19. | | PRITSCH, C.; QUEZADA, M.; GARCÍA, A.A.F.; ÁLVAREZ, M.; MACHADO, G.; BERNAL, J.; CAZZULO, Y.; MALOSETTI, M.; ZÁCCARI, F.; RIVAS, M.; CABRERA, D.; VIGNALE, B. Caracterización genética del guayabo del país. [Presentación oral] In: UNIVERSIDAD DE LA REPÚBLICA (UDELAR)/ FACULTAD DE AGRONOMÍA; MGAP/ DGF (DIRECCIÓN GENERAL FORESTAL); INIA, PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN FRUTÍCOLA. 7° Encuentro Nacional sobre Frutos Nativos. Colonia: Estación Experimental "Alberto Boerger", INIA La Estanzuela, 9 y 10 de abril de 2015.Tipo: Presentaciones Orales |
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20. | | PRITSCH, C.; QUEZADA, M.; GARCÍA, A.A.F.; ÁLVAREZ, M.; MACHADO, G.; BERNAL, J.; CAZZULLO, Y.; MALOSETTI, M.; ZÁCCARI, F.; RIVAS, M.; CABRERA, D.; VIGNALE, B. Caracterización genética del Guayabo del País. In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Programa Nacional Producción Frutícola. 7° Encuentro Nacional sobre Frutos Nativos. Colonia (UY): INIA, 2015. p. 53-58 (INIA Serie Actividades de Difusión; 745)Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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