|
|
| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
19/11/2015 |
Actualizado : |
19/11/2015 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
NAVAJAS, E. |
Afiliación : |
ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
ANIMAL BREEDING AND GENETICS. DNA Markers and Marker-Assisted Selection in the Genomic Era. |
Edición : |
2nd.ed. |
Fecha de publicación : |
2014 |
Fuente / Imprenta : |
In: Encyclopedia of Meat ScienceCrop Science, 2014, p. 12-18 (Chapter Three). |
DOI : |
10.1016/B978-0-12-384731-7.00002-7 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Current as of 29 July 2014. Available online 29 July 2014. This article is a revision of the previous edition article by Navajas and Simm, volume 1, pp 19?27, © 2004, Elsevier Ltd. |
Contenido : |
ABSTRACT.
Although deoxyribonucleic acid (DNA) markers have provided useful information on genes with moderate to major effect on carcass and meat quality, early approaches for marker-assisted selection did not have the expected impact on breeding programs. Current DNA sequencing and high-throughput genomic technologies enable the implementation of genomic selection and genome-wide association studies, which offer advantages for the genetic improvement of carcass and meat quality. New insights into gene networks underlying the traits of interest are also possible. This article focuses on main concepts about DNA markers and marker-assisted selection as well as the implications of the novel genomic tools.
© 2015 Elsevier B.V. |
Thesagro : |
ADN; CALIDAD DE LA CARNE; COMPOSICION DE LA CANAL; GANADO BOVINO; GANADO DE CARNE; GENETICA ANIMAL; GENOMIC SELECTION; MARCADORES GENETICOS; MEJORAMIENTO GENETICO ANIMAL. |
Asunto categoría : |
L10 Genética y mejoramiento animal |
Marc : |
LEADER 01733naa a2200265 a 4500 001 1053954 005 2015-11-19 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/B978-0-12-384731-7.00002-7$2DOI 100 1 $aNAVAJAS, E. 245 $aANIMAL BREEDING AND GENETICS. DNA Markers and Marker-Assisted Selection in the Genomic Era.$h[electronic resource] 250 $a2nd.ed. 260 $c2014 500 $aCurrent as of 29 July 2014. Available online 29 July 2014. This article is a revision of the previous edition article by Navajas and Simm, volume 1, pp 19?27, © 2004, Elsevier Ltd. 520 $aABSTRACT. Although deoxyribonucleic acid (DNA) markers have provided useful information on genes with moderate to major effect on carcass and meat quality, early approaches for marker-assisted selection did not have the expected impact on breeding programs. Current DNA sequencing and high-throughput genomic technologies enable the implementation of genomic selection and genome-wide association studies, which offer advantages for the genetic improvement of carcass and meat quality. New insights into gene networks underlying the traits of interest are also possible. This article focuses on main concepts about DNA markers and marker-assisted selection as well as the implications of the novel genomic tools. © 2015 Elsevier B.V. 650 $aADN 650 $aCALIDAD DE LA CARNE 650 $aCOMPOSICION DE LA CANAL 650 $aGANADO BOVINO 650 $aGANADO DE CARNE 650 $aGENETICA ANIMAL 650 $aGENOMIC SELECTION 650 $aMARCADORES GENETICOS 650 $aMEJORAMIENTO GENETICO ANIMAL 773 $tIn: Encyclopedia of Meat ScienceCrop Science, 2014, p. 12-18 (Chapter Three).
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Treinta y Tres. |
Fecha actual : |
28/10/2016 |
Actualizado : |
28/10/2016 |
Tipo de producción científica : |
Trabajos en Congresos/Conferencias |
Autor : |
LÓPEZ-MAZZ, C.; BALDI, F.; QUINTANS, G.; BANCHERO, G. |
Afiliación : |
GRACIELA QUINTANS ILARIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Efecto de la esquila preparto en borregas sobre la performance de la progenie al parto. Datos preliminares. |
Complemento del título : |
RF 30. Reproducción y Fertilidad. |
Fecha de publicación : |
2016 |
Fuente / Imprenta : |
IN: REVISTA ARGENTINA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 2016, VOL. 36, ISS.1 (SUPL). 39 CONGRESO ARGENTINO DE PRODUCCIÓN ANIMAL. 19-21 OCTUBRE 2016. ACTAS. Buenos Aires (Argentina): AAPA. |
Páginas : |
p. 30. |
Idioma : |
Español |
Thesagro : |
CORDEROS; ESQUILA; MORTALIDAD; OVINOS. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6281/1/aapa-2016-Quintans-6.pdf
|
Marc : |
LEADER 00707nam a2200193 a 4500 001 1055944 005 2016-10-28 008 2016 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aLÓPEZ-MAZZ, C. 245 $aEfecto de la esquila preparto en borregas sobre la performance de la progenie al parto. Datos preliminares.$h[electronic resource] 260 $aIN: REVISTA ARGENTINA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 2016, VOL. 36, ISS.1 (SUPL). 39 CONGRESO ARGENTINO DE PRODUCCIÓN ANIMAL. 19-21 OCTUBRE 2016. ACTAS. Buenos Aires (Argentina): AAPA.$c2016 300 $ap. 30. 650 $aCORDEROS 650 $aESQUILA 650 $aMORTALIDAD 650 $aOVINOS 700 1 $aBALDI, F. 700 1 $aQUINTANS, G. 700 1 $aBANCHERO, G.
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Treinta y Tres (TT) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|