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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  05/06/2017
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  SAN JULIÁN, R.; NUTE, G.; SAÑUDO, C.; FONT I FURNOLS, M.; GUERRERO, L.; MONTOSSI, F.; MONSÓN, F.; MARTÍNEZ CEREZO, S.; PARDOS, J.J.
Afiliación :  ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GEOFFREY NUTE; CARLOS SAÑUDO; MARÍA FONT I FURNOLS; LUIS GUERRERO; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FRANCO MONSÓN; SOLEDAD MARTÍNEZ CEREZO; JUAN JOSÉ PARDOS.
Título :  Sensorialy evaluation of lamb meat produced under different production systems of Uruguay.
Fecha de publicación :  2005
Fuente / Imprenta :  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 51., 2005, Baltimore, Maryland, USA. Proceedings.
Páginas :  p. 166-173
Idioma :  Inglés
Contenido :  Marketing and promotion strategies for meat products in most of the current export markets, mainly in those with high competitivity, have demonstrated the advantage of been based on solid scientific and technique knowledge in order to certify and assure the nourishing innocuousness, animal welfare, human health and product quality. In spite of this world tendency, in Uruguay, there is a recent concern about this matter, so there is a need of positioning Uruguayan meat products in an international context based on this modern approach. There are many different sheep production systems in the world, with very specialized lamb meat products oriented to certain niche markets. This reality is very clear in Europe, where in the Mediterranean area, young animals are produced almost at the foot of the ewe (?lechales?) with a short period of fattening under very intensive production conditions, whereas in the North Europe, lambs are produced on intensive grazing systems with strategic use of concentrates, but remarkably heavier than those coming from the South. In this sense, the average carcass weight in 2001 was 11.1, 20.1 and 21.7 kg for Spain, UK and Germany, respectively. These differences in lamb types and production systems are also associated with a high variation in both cooking and consumption habits, determining a wide range of preferences for certain type of meats and, therefore, generating some constraints in the commercial exchange (Hernando et al., 1996 and Sañudo et a... Presentar Todo
Palabras claves :  LAMB MEAT QUALITY; PRODUCTION SYSTEMS; SENSORY ANALYSIS.
Thesagro :  CALIDAD DE CARNE.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6813/1/2005-icomst.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO20822 - 1INIPC - DD

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Registros recuperados : 164
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1.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O. Grasa y proteína en evaluación genética nacional Holando El País Agropecuario, 2003 v.9 (104) p.25-28
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Treinta y Tres.
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2.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O. La ganadería y la carne protagonistas en las conferencias. Revista Ganadería (ARU), 2016, v.144 (159), p.26-30
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas.
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3.Imagen marcada / sin marcar Ravagnolo, O. Evaluaciones genéticas nacionales en bovinos para carne y ovinos Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA Las Brujas, 2009. 17 p. (INIA Serie Actividades de Difusión ; 581) Presentación en CD
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O. Mejoramiento genético de bovinos en Uruguay. In: PRIMER CONGRESO INTERNACIONAL, 1er. "Desafíos y oportunidades de la ganadería, para el aumento de la productividad nacional. INTA - Nicaragua, 28 y 29 Junio 2016. [Presentación Oral] 18 p.
Tipo: Presentaciones Orales
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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5.Imagen marcada / sin marcar GOLDBERG, V.; RAVAGNOLO, O. Description of the growth curve for Angus pasture-fed cows under extensive systems. Journal of Animal Science, 2015, v.93, no. 9, p. 4285-4290. This work would not be possible without the support and data from the Uruguayan Aberdeen Angus Breed Society and the Rural Association of Uruguay. Appreciation is expressed to Drs. Ignacio Aguilar, Mario Lema, and Graciela Quintans from...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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6.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O.; CIAPPESONI, G. Experiencias en mejoramiento genético de conejos y suinos en INIA Uruguay. In: PRIMER CONGRESO INTERNACIONAL, 1er. "Desafíos y oportunidades de la ganadería, para el aumento de la productividad nacional. INTA - Nicaragua, 28 y 29 Junio 2016. [Presentación Oral] 28 p.
Tipo: Presentaciones Orales
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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7.Imagen marcada / sin marcar Ravagnolo, O.; Misztal, I. Genetic component of heat stress in dairy cattle, parameter estimation Journal of Dairy Science, 2000, 83 (9): 2126-2130
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas.
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8.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O.; MISZTAL, I. Effect of heat stress on nonreturn rate in holstein cows: Genetic analyses. Journal of Dairy Science, 2002, 85 (11): 3092-3100. Article history: Received August 13, 2001. / Accepted October 16, 2002.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : A - 1
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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9.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O.; MISZTAL, I. Effect of heat stress on nonreturn rate in holsteins: Fixed-model analyses. Journal of Dairy Science, 2002, 85 (11): 3101-3106 Article history: Received August 13, 2001. / Accepted October 16, 2002.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : A - 1
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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10.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O.; MISZTAL, I. Studies on genetics of heat tolerance in dairy cattle with reduced weather information via cluster analysis. Journal of Dairy Science, June 2002, Volume 85, Issue 6, Pages 1586-1589. OPEN ACCESS. DOI: https://doi.org/10.3168/jds.S0022-0302(02)74228-8 Article history:
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : A - 1
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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11.Imagen marcada / sin marcar MISZTAL, I.; RAVAGNOLO, O. Studies on genetics of heat tolerance in Holsteins. Session 18. Genotype by environment interaction Communication no. 18-05. In: Proceedings of the World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 7., Montpellier, France, August 19-23, 2002, p. 18.05.
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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12.Imagen marcada / sin marcar LEMA, O.M.; RAVAGNOLO, O. Evaluación genética de la raza Braford 2010. Anuario Braford y Cebú, 2010, p. 24-26, 2010.
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
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13.Imagen marcada / sin marcar LEMA, O.M.; RAVAGNOLO, O. Selección de reproductores: Cómo usar las herramientas disponibles. [Presentación Oral] In: Seminario de actualización técnica: Mejoramiento genético animal en bovinos para carne. Tacuarembó (UY): INIA, 2015.
Tipo: Presentaciones Orales
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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14.Imagen marcada / sin marcar LEMA, O.M.; RAVAGNOLO, O. Reporte total del rodeo: una nueva etapa de las evaluaciones genéticas de bovinos para carne Capítulo 1: Genética y reproducción. In: QUINTANS, G.; VELAZCO, J.I.; ROIG, G. (Eds.). Seminario de actualización técnica: cría vacuna. Montevideo (Uruguay): INIA, 2008. p. 40-46 (INIA Serie Técnica ; 174)
Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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15.Imagen marcada / sin marcar LEMA, O.M.; RAVAGNOLO, O. Utilización de las diferencias esperadas en la progenie (DEP) en la selección de reproductores. [Presentación Oral]. ln: Jornada de selección de Ganado. Cabaña Bayacuá. Salto, Uruguay.
Tipo: Presentaciones Orales
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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16.Imagen marcada / sin marcar PRAVIA, M.I.; RAVAGNOLO, O.; URIOSTE, J. Development of selection indexes for a beef cattle production system from available EPDs. Volume Genetic Improvement Programs: Breeding objectives, economics of selection schemes, and advances in selection theory (Posters), p. 406. In: Proceedings of the World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 10., Vancouver, BC, Canada, August 17-22, 2014. p.406.
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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17.Imagen marcada / sin marcar Ravagnolo, O.; Misztal, I.; Hoogenboom, G. Genetic component of heat stress in dairy cattle, development of heat index function Journal of Dairy Science, 2000, 83 (9): 2120-2125
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas.
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18.Imagen marcada / sin marcar CIAPPESONI, G.; GIMENO, D.; RAVAGNOLO, O. Genetic relationships between faecal worm egg count and production traits in Merino sheep of Uruguay. Volume Genetics of trait complexes: Disease resistance - Poster Sessions, 0384. In: Proceedings of the World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 9., Leipzig, Germany, August 1-6, 2010. p. 0384. Acknowledgements: This work would not have been possible without the support of ARU and SCMAU.
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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19.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O.; SOARES DE LIMA, J.M. Índices de selección: economía y genética en perfecta sintonía. Producción Animal. Revista INIA Uruguay, 2019, no. 59, p.21-25. (Revista INIA; 59).
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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20.Imagen marcada / sin marcar RAVAGNOLO, O.; LEMA, O.M.; GOLDBERG, V. Información objetiva para la selección de reproductores en razas carniceras Revista INIA Uruguay, 2013, no. 35, p. 9-13 (Revista INIA; 35)
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
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