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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  17/09/2014
Actualizado :  02/02/2022
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  CRAIGIE, C.R.; NAVAJAS, E.A.; PURCHAS, R.W.; MALTIN, C.A.; BUNGER, L.; HOSKIN, S.O.; ROSS, D.W.; MORRIS, S.T.; ROEHE, R.
Afiliación :  ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  A review of the development and use of video image analysis (VIA) for beef carcass evaluation as an alternative to the current EUROP system and other subjective systems.
Fecha de publicación :  2012
Fuente / Imprenta :  Meat Science, 2012, vol.92, no.4, p.307-318. doi: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2012.05.028
ISSN :  0309-1740
DOI :  10.1016/j.meatsci.2012.05.028
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 22 July 2011 / Received in revised form 26 April 2012 / Accepted 31 May 2012.
Contenido :  ABSTRACT. The current EUROP beef carcass classification scheme is still largely dependent on visually assessed fatness and conformation and its purpose is to provide a common basis for the description of carcasses for use in trade, price reporting and intervention. The meat industry, however, aims for accurately predicted saleable meat yield (SMY%) to which the EUROP carcass classification shows highly variable correlations due in part to the variable distribution of fat throughout the carcass as affected by breed, sex, diet, and the level of fat trimming. Video image analysis (VIA) technology is capable of improving the precision and accuracy of SMY% prediction even for specific carcass joints and simultaneously mimics the visual assessment to comply with EU regulations on carcass classification. This review summarises the development and use of VIA for evaluation of beef carcasses and discusses the advantages and shortfalls of the technology and its application. © 2012 Elsevier Ltd.
Palabras claves :  Beef; Carcass; Classification; EUROP, yield; Grading; Video image analysis.
Thesagro :  CANAL ANIMAL; GANADO VACUNO; INDUSTRIA DE LA CARNE; RENDIMIENTO; UNION EUROPEA.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100097 - 1PXIAP - DDPP/MEAT SCIENCE/2012

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  04/07/2017
Actualizado :  04/07/2017
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  RUBIO, V.; GARCIA, A.; PEREYRA, S.
Afiliación :  VALENTINA RUBIO DELLEPIANE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ADRIANA GARCIA LAMOTHE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SILVIA ANTONIA PEREYRA CORREA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Impacto de la variabilidad climática en el cultivo de trigo.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, 2017, no.49, p.13-16.
Serie :  (Revista INIA; 49)
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Palabras claves :  COMPLEJO ENFERMEDADES EN TRIGO; FERTILIZACIÓN DE TRIGO; MANEJO DE ENFERMEDADES EN TRIGO.
Thesagro :  FERTILIZACION; TRIGO; URUGUAY.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6994/1/revista-INIA-49.p.13-16.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102122 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/2017/49/p.13-16
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