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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  20/11/2015
Actualizado :  26/09/2016
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  LADO, J.; CUELLAR, F.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO CUELLAR, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); MARÍA JESÚS RODRIGO, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); LORENZO ZACARÍAS, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos).
Título :  Nutritional composition of mandarins.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  In: Simmonds, M.S.J., Preedy, V.R. (Eds.), 2016, Nutritional Composition of Fruit Cultivars. Academic Press, 419-443.(Chap. 18).
ISBN :  9780124081178
DOI :  10.1016/B978-0-12-408117-8.00018-0
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. Mandarins are characterized, among the Citrus genus, by a large diversity of species and varieties. Genetic evidences indicate that mandarin is one of the ancestral Citrus species, originated from Asiatic regions, and also an ancient parental of orange. This genetic diversity originates the nutritional and nutraceutical properties of mandarin fruits to vary largely among the different species and varieties. Sugars, acids, carotenoids, polyphenols (flavonoids and phenolic acids), limonoids, and vitamins are the most relevant components in mandarin flesh that collectively determine the mandarin flavor as a whole. Mandarin fruits are particularly rich in β-cryptoxanthin, a xanthophyll with provitamin A activity and important health-related properties. Volatile compounds also exert a predominant effect on consumers' acceptance and therefore, represent a relevant quality trait in this crop. A comparison of the main nutritional constituents in fruits of the different mandarin species and varieties in the world is described and discussed. Copyright © 2016 Elsevier Inc. All rights reserved.
Palabras claves :  CAROTENOIDS; FLAVONOIDS; LIMONOIDS; POLYPHENOLS; VITAMINS.
Thesagro :  CAROTENOIDES; CITRUS; MANDARINAS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100843 - 1PXIPL - PPPP/INIA-SNI

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1.Imagen marcada / sin marcar HE, X.; AZZIMONTI, G.; SÁNCHEZ-VIDAÑA, M.R.; PEREYRA, S.; SANSALONI, C.; HERNÁNDEZ-ANGUIANO, A.M.; CHAWADE, A.; SINGH, P.K. Mapping for adult-plant resistance against Septoria tritici blotch in a common wheat line Murga. Phytopathology,2021 Jun;111(6):1001-1007. DOI: https://doi.org/10.1094/PHYTO-05-20-0172-R Article history: Published Online: 3 Nov 2020
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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