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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  29/09/2014
Actualizado :  11/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  BARBAZAN, M.M.; BAUTES, C.; BEUX, L.; BORDOLI, J.M.; CALIFRA, A.; CANO ,J.D. .; DEL PINO, A.; ERNST, O.; GARCIA LAMOTHE, A.; GARCÍA, F.; MAZZILLI, S.; QUINCKE, A.
Afiliación :  ADRIANA GARCIA LAMOTHE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; JUAN ANDRES QUINCKE WALDEN, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Soil potassium in Uruguay: current situation and future prospects.
Fecha de publicación :  2012
Fuente / Imprenta :  Better Crops With Plant Food, v, 96.n.4.,p.21-23, 2012
ISSN :  0006-0089
Idioma :  Inglés
Contenido :  Recent field research in Uruguay has revealed K deficiencies in the main field crops of the country. A preliminary survey indicates that almost 5 M ha would be deficient in K. A critical soil test K (STK) level of 0.34 meq/100g (133 ppm) has been estimated based on 50 field trials conducted on the six primary field crops.
Palabras claves :  NIVEL CRÍTICO; SOIL; SUELOS MARGINALES.
Thesagro :  SUELOS.
Asunto categoría :  P35 Fertilidad del suelo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE100313 - 1PXIAP - PPLE-PP/2012/4/Barbazan et al

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  09/10/2018
Actualizado :  09/10/2018
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  COSTA, F.O.; DEL CAMPO, M.; SOARES DE LIMA, J.M.; BRITO, G.; PARANHOS DA COSTA, M.J.R
Afiliación :  FRANCIELY O. COSTA; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN MANUEL SOARES DE LIMA LAPETINA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; M.J.R. PARANHOS DA COSTA.
Título :  The effect of different pre slaughter procedures on carcas and meat quality in Uruguay.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA, 2014.
Idioma :  Español
Contenido :  The aim of this study was to evaluate the effect of pre slaughter lairage time on carcass and meat quality of cattle. Thirty Hereford steers were randomly assigned to two treatments according to lairage time in the slaughterhouse: 12 hours (Treatment 1, n = 15) and 3 hours (Treatment 2, n = 15). The pH measurements were taken at 1, 3, 6, 12, 24, 36 and 48 hours post mortem at Longissimus thoracis et lumborum (LM) muscles. Muscle color was measured on the LM at L*, a* and b* color space, after 2 days of aging and one hour of blooming. Shear force measurement was obtained also on the LM and after 2 aging days using Warner Bratzler. Data was analyzed by the SAS software applying GLM and GLIMMIX procedures. Carcass pH did not differ between treatments in any evaluated time (P>0.05). The pH showed an appropriate decline curve, with values within the acceptable standard, between 5.5 and 5.8. The L *, a *, b * and shear force parameters did not differ between treatments (P>0.05). In summary, no differences in carcass and meat quality were found between the evaluated lairage durations.
Thesagro :  CALIDAD DE CARNE; URUGUAY.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/11393/1/DEL-CAMPO-2014.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102741 - 1PXIPC - DD
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