|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
18/09/2019 |
Tipo de producción científica : |
Documentos |
Autor : |
GANZÁBAL, A. |
Afiliación : |
ANDRES RICARDO GANZÁBAL PLANINICH, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Material genético disponible en nuestro país para integrar sistemas ovinos lecheros. |
Fecha de publicación : |
1993 |
Fuente / Imprenta : |
ln: INIA LAS BRUJAS. Producción de leche ovina. Reunión de divulgación, 23 setiembre, Canelones, 1993. Canelones (Uruguay): INIA, 1993. |
Páginas : |
p. 9-10 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
La ausencia casi total de animales especializados es una de las principales limitantes que hoy enfrenta la producción de leche ovina en nuestro territorio. Las razas mayoritariamente criadas en el Uruguay han sido seleccionadas durante muchas generaciones por su aptitud lanera, encontrándose de acuerdo a la opinión generalizada, bien adaptadas a nuestras condiciones climáticas y productivas. sin embargo las poblaciones actuales presentan en términos generales niveles relativamente bajos de producción de leche. Debe destacarse sin embargo que existe una muy marcada variabilidad en esta característica entre individuos de un mismo rebaño. Esto alienta la esperanza de identificar animales con buenas condiciones productivas. Estos animales constituyen sin duda, la base sobre la cual deben iniciarse los sistemas ovino-lecheros. Sin embargo la consolidación y el éxito futuro de esta actividad está supeditada a la obtención
de materiales genéticamente superiores, para lo cual el proceso de selección debe comenzarse en el inicio mismo de las actividades. |
Thesagro : |
GERMOPLASMA; LECHE DE OVEJA; OVINOS; RECURSOS GENETICOS. |
Asunto categoría : |
-- L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13294/1/Produccion-de-leche-1993-Ganzabal.pdf
|
Marc : |
LEADER 01664naa a2200181 a 4500 001 1010599 005 2019-09-18 008 1993 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGANZÁBAL, A. 245 $aMaterial genético disponible en nuestro país para integrar sistemas ovinos lecheros. 260 $c1993 300 $ap. 9-10 520 $aLa ausencia casi total de animales especializados es una de las principales limitantes que hoy enfrenta la producción de leche ovina en nuestro territorio. Las razas mayoritariamente criadas en el Uruguay han sido seleccionadas durante muchas generaciones por su aptitud lanera, encontrándose de acuerdo a la opinión generalizada, bien adaptadas a nuestras condiciones climáticas y productivas. sin embargo las poblaciones actuales presentan en términos generales niveles relativamente bajos de producción de leche. Debe destacarse sin embargo que existe una muy marcada variabilidad en esta característica entre individuos de un mismo rebaño. Esto alienta la esperanza de identificar animales con buenas condiciones productivas. Estos animales constituyen sin duda, la base sobre la cual deben iniciarse los sistemas ovino-lecheros. Sin embargo la consolidación y el éxito futuro de esta actividad está supeditada a la obtención de materiales genéticamente superiores, para lo cual el proceso de selección debe comenzarse en el inicio mismo de las actividades. 650 $aGERMOPLASMA 650 $aLECHE DE OVEJA 650 $aOVINOS 650 $aRECURSOS GENETICOS 773 $tln: INIA LAS BRUJAS. Producción de leche ovina. Reunión de divulgación, 23 setiembre, Canelones, 1993. Canelones (Uruguay): INIA, 1993.
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Treinta y Tres. |
Fecha actual : |
22/01/2021 |
Actualizado : |
22/01/2021 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
-- - -- |
Autor : |
RIVERO, M.J.; LÓPEZ-VILLALOBOS, N.; EVANS, A.; BERNDT, A.; CARTMILL, A.; NEAL, A. L.; MCLAREN, A.; FARRUGGIA, A.; MIGNOLET, C.; CHADWICK, D.; STYLES, D.; MCCRACKEN, D.; BUSCH, D.; MARTIN, G. B.; FLEMING, H.; SHERIDAN, H.; GIBBONS, J.; MERBOLD, L.; EISLER, M.; LAMBE, N.; ROVIRA, P.J.; HARRIS, P.; MURPHY, P.; VERCOE, P. E.; WILLIAMS, P.; MACHADO, R.; TAKAHASHI, T.; PUECH, T.; BOLAND, T.; AYALA, W.; LEE, M.R.F. |
Afiliación : |
M. JORDANA RIVERO, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK.; NICOLÁS LÓPEZ-VILLALOBOS, School of Agriculture and Environment, Massey University, New Zealand.; ALEX EVANS, School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Ireland.; ALEXANDRE BERNDT, Embrapa Southeast Livestock, Sao Paulo, Brazil.; ANDREW CARTMILL, Shool of Agriculture, University of Wisconsin-Platteville, USA.; ANDREW L. NEAL, Sustainable Agriculture Sciences, Rothamsted Research, UK.; ANN , MCLAREN, Hill and Mountain Research Centre, UK.; ANNE FARRUGGIA, Institut National de Recherche por l'agriculture. I'alimentation et I'environment (INRAE) Département sciences por l'action, les transitions, les territories (ACT), Unité Experimentale, Saint Laurent de la Prée. France; CATHERINE MIGNOLET, Institut National de Recherche pour l'agriculture, l'alimentation et l'environnement (INRAE), Departament Sciences jpor l'action, les transitions, les territories (ACT), Unité de Recherche Mirecourt, France.; DAVE CHADWICK, School of Nature Sciences, Bangor University, UK.; DAVID STYLES, School of Nature Sciences, Bangor University, UK.; DAVY MCCRAKEN, Hill and Mountain Research Centre, UK.; DENNIS BUSCH, Shool of Agriculture, University of Wisconsin-Platteville, USA.; GRAEME B. MARTIN, The UWA Institute of Agriculture, The University of Western Australia, Australia.; HANNAH FLEMING, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK.; HELEN SHERIDAN, School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Ireland.; JAMES GIBBONS, School of Nature Sciences, Bangor University, UK.; LUTZ MERBOLD, Mazingira Centre, International Livestock Research institute, Nairobi, kenya.; MARK EISLER, Bristol Veterinary school, University of Bristol, UK.; NICOLA LAMBE, Hill and Mountain Research Centre, UK.; PABLO JUAN ROVIRA SANZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PAUL HARRIS, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK.; PAUL MURPHY, School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Ireland.; PHILIP E. VERCOE, The UWA Institute of Agriculture, The University Research Institute, Nairobi, Kenya.; PRYSIR WILLIAMS, School of Nature Sciences, Bangor University, UK.; RUI MACHADO, Institut National de Recherche por l'agriculture. I'alimentation et I'environment (INRAE) Département sciences por l'action, les transitions, les territories (ACT), Unité Experimentale, Saint Laurent de la Prée. France; TARO TAKAHASHI, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK.; THOMAS PUECH, Institut National de Recherche pour l'agriculture, l'alimentation et l'environnement (INRAE), Departament Sciences jpor l'action, les transitions, les territories (ACT), Unité de Recherche Mirecourt, France.; TOMMY BOLAND, School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Ireland.; WALTER FELIZARDO AYALA SILVERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MICHAEL R. F. LEE, Sustainable Agricultural Science, Rothamsted Research, UK. / Bristol Veterinary school, University of Bristol, UK. |
Título : |
Key traits for ruminant livestock across diverse production systems in the context of climate change: perspectives from a global platform of research farms. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
Reproduction, Fertility and Development, 8 January 2021, vol. 33, p. 1-19. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.1071/RD20205 |
DOI : |
10.1071/RD20205 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Published online 8 January 2021.
Corresponding author: michael.lee@rothamsted.ac.uk |
Contenido : |
Abstract: Ruminant livestock are raised under diverse cultural and environmental production systems around the globe. Ruminant livestock can play a critical role in food security by supplying high-quality, nutrient-dense food with little or no competition for arable land while simultaneously improving soil health through vital returns of organic matter. However,
in the context of climate change and limited land resources, the role of ruminant-based systems is uncertain because of their reputed low efficiency of feed conversion (kilogram of feed required per kilogram of product) and the production of methane as a by-product of enteric fermentation. A growing human population will demand more animal protein, which
will put greater pressure on the Earth?s planetary boundaries and contribute further to climate change. Therefore, livestock production globally faces the dual challenges of mitigating emissions and adapting to a changing climate. This requires research-led animal and plant breeding and feeding strategies to optimise ruminant systems. This study collated information from a global network of research farms reflecting a variety of ruminant production systems in diverse regions of the globe. Using thisinformation, key changesin the genetic and nutritional approachesrelevant to each system were drawn that, if implemented, would help shape more sustainable future ruminant livestock systems. |
Palabras claves : |
BREEDING GOALS; FEEDING STRATEGIES; GENETIC RESOURCES; GLOBAL WARMING; GRAZING RUMINANTS; PRODUCTION SYSTEMS; SUSTAINABLE INTENSIFICATION. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14933/1/Reproduction-fertility-development-2021-1.pdf
https://www.publish.csiro.au/rd/Fulltext/RD20205
|
Marc : |
LEADER 03190naa a2200589 a 4500 001 1061677 005 2021-01-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1071/RD20205$2DOI 100 1 $aRIVERO, M.J. 245 $aKey traits for ruminant livestock across diverse production systems in the context of climate change$bperspectives from a global platform of research farms.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aArticle history: Published online 8 January 2021. Corresponding author: michael.lee@rothamsted.ac.uk 520 $aAbstract: Ruminant livestock are raised under diverse cultural and environmental production systems around the globe. Ruminant livestock can play a critical role in food security by supplying high-quality, nutrient-dense food with little or no competition for arable land while simultaneously improving soil health through vital returns of organic matter. However, in the context of climate change and limited land resources, the role of ruminant-based systems is uncertain because of their reputed low efficiency of feed conversion (kilogram of feed required per kilogram of product) and the production of methane as a by-product of enteric fermentation. A growing human population will demand more animal protein, which will put greater pressure on the Earth?s planetary boundaries and contribute further to climate change. Therefore, livestock production globally faces the dual challenges of mitigating emissions and adapting to a changing climate. This requires research-led animal and plant breeding and feeding strategies to optimise ruminant systems. This study collated information from a global network of research farms reflecting a variety of ruminant production systems in diverse regions of the globe. Using thisinformation, key changesin the genetic and nutritional approachesrelevant to each system were drawn that, if implemented, would help shape more sustainable future ruminant livestock systems. 653 $aBREEDING GOALS 653 $aFEEDING STRATEGIES 653 $aGENETIC RESOURCES 653 $aGLOBAL WARMING 653 $aGRAZING RUMINANTS 653 $aPRODUCTION SYSTEMS 653 $aSUSTAINABLE INTENSIFICATION 700 1 $aLÓPEZ-VILLALOBOS, N. 700 1 $aEVANS, A. 700 1 $aBERNDT, A. 700 1 $aCARTMILL, A. 700 1 $aNEAL, A. L. 700 1 $aMCLAREN, A. 700 1 $aFARRUGGIA, A. 700 1 $aMIGNOLET, C. 700 1 $aCHADWICK, D. 700 1 $aSTYLES, D. 700 1 $aMCCRACKEN, D. 700 1 $aBUSCH, D. 700 1 $aMARTIN, G. B. 700 1 $aFLEMING, H. 700 1 $aSHERIDAN, H. 700 1 $aGIBBONS, J. 700 1 $aMERBOLD, L. 700 1 $aEISLER, M. 700 1 $aLAMBE, N. 700 1 $aROVIRA, P.J. 700 1 $aHARRIS, P. 700 1 $aMURPHY, P. 700 1 $aVERCOE, P. E. 700 1 $aWILLIAMS, P. 700 1 $aMACHADO, R. 700 1 $aTAKAHASHI, T. 700 1 $aPUECH, T. 700 1 $aBOLAND, T. 700 1 $aAYALA, W. 700 1 $aLEE, M.R.F. 773 $tReproduction, Fertility and Development, 8 January 2021, vol. 33, p. 1-19. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.1071/RD20205
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Treinta y Tres (TT) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|