Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  15/12/2017
Actualizado :  27/03/2019
Tipo de producción científica :  Poster
Autor :  WALLACE, F.; BENNADJI, Z.; FERREIRA, F.; OLIVARO, C.
Afiliación :  FEDERICO WALLACE; ZOHRA BENNADJI SOUALHIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FERNANDO AMAURY FERREIRA CHIESA; CRISTINA OLIVARO.
Título :  Analysis of an immunoadjuvant saponin fraction from Quillaja brasiliensis leaves by Electrospray Ionization Ion Trap Multiple-Stage Mass Spectrometry. [Resumen de poster].
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  In: Escola de Espectrometria de Massas, 3., BrMASS, Natal-RN , 03 a 08 de dezembro, 2017.
Idioma :  Español
Contenido :  Saponins are natural surfactant compounds whose aqueous solutions can form stable foam and micellar solutions. They are glycosides formed by one, two or three oligosaccharide chains linked to a steroid or triterpene aglycone through acetal and/or ester-acetal bonds. Quillaja brasiliensis is an endemic tree species in southern Brazil and northern Uruguay. It has been shown in experimental vaccines in animal models that the aqueous extract and some of the purified saponin fractions obtained from leaves of Q. brasiliensis have immunoadjuvant activity comparable with Quil-A®, the main commercial adjuvant product based on Q. saponaria saponins [1, 2]. These saponins are also able to form ISCOM- type nanometric micellar structures which are even more effective vaccine adjuvants, generating both humoral and cellular immune responses [2]. The aim of this study was to perform a preliminary structural characterization of the immunoadjuvant fraction of saponins designated as Fraction B.
Palabras claves :  QUILLAJA BRASILIENSIS.
Thesagro :  SAPONINAS.
Asunto categoría :  K10 Producción forestal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/8137/1/Resumen-Poster-2017-Bennadji.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102237 - 1PXIPS - DD

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  20/01/2022
Actualizado :  20/01/2022
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  PERAZA, P.; PRAVIA, M.I.; NAVAJAS, E.
Afiliación :  PABLO PERAZA DOS SANTOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA ISABEL PRAVIA NIN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ELLY ANA NAVAJAS VALENTINI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Genome-wide association study of residual feed intake in Hereford cattle.
Fecha de publicación :  2021
Fuente / Imprenta :  In: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Cambio Climático y Producción Sostenible (Climate Change Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.69-71.
Serie :  (Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1)
ISSN :  1022-1301; online 2075-8359
Idioma :  Inglés
Notas :  Corresponding author: P. Peraza, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Las Brujas, Unidad de Biotecnología, Ruta 48 Km 10, Canelones, (Uruguay), mailto: pperaza@inia.org.uy
Contenido :  The aim of this study was to detect genomic regions and putative candidate genes associated with RFI in Hereford cattle by single-step GWAS (ssGWAS).
Palabras claves :  Feed efficiency; Residual feed intake; SsGWAS.
Asunto categoría :  L02 Alimentación animal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16203/1/2950-Article-Text-10068-5-10-20211213-10.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102922 - 1PXIPC - DDAUPA/7/2021
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional