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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  05/05/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  DÍAZ, M.T.; ALVAREZ, I.; DE LA FUENTE, J.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLIVER, M.A.; FONT I FURNOLS, M.; MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; NUTE, G.R.; CAÑEQUE, V.
Afiliación :  MARÍA TERESA DÍAZ, Departamento de Tecnología de los Alimentos, Instituto Nacional de Investigacion y Tecnologia Agraria y Alimentaria, Madrid, Spain; INMACULADA ÁLVAREZ, Departamento de Tecnología de los Alimentos, Instituto Nacional de Investigacion y Tecnologia Agraria y Alimentaria, Madrid, Spain; JESÚS DE LA FUENTE, Departamento de Tecnología de los Alimentos, Instituto Nacional de Investigacion y Tecnologia Agraria y Alimentaria, Madrid, Spain; CARLOS SAÑUDO, Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; MARÍA DEL MAR CAMPO, Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; MARÍA ÀNGELS OLIVER, Centre de Tecnologia de la Carn, IRTA, Monells (Girona), Spain; MARIA FONT-I-FURNOLS, Centre de Tecnologia de la Carn, IRTA, Monells (Girona), Spain; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GEOFFREY R. NUTE, Division of Farm Animal Science, University of Bristol, Langford, United Kingdom; VICENTE CAÑEQUE, Departamento de Tecnología de los Alimentos, Instituto Nacional de Investigacion y Tecnologia Agraria y Alimentaria, Madrid, Spain.
Título :  Fatty acid composition of meat from typical lamb production systems of Spain, United Kingdom, Germany and Uruguay
Fecha de publicación :  2005
Fuente / Imprenta :  Meat Science, Volume 71, Issue 2, October 2005, Pages 256-263. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.03.020
DOI :  10.1016/j.meatsci.2005.03.020
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 17 December 2004 // Received in revised form 23 March 2005 // Accepted 23 March 2005. Acknowledgements: This work has been made possible by funding from Agencia Espanñola de Cooperación Internacional, Spanish INIA (Instituto Nacional de Investigacio´n y Tecnología Agraria y Alimentaria) and Uruguayan INIA(Instituto Nacional de Investigacio´n Agraria).
Contenido :  The fatty acid composition of commercial lambs from different production systems of Spain, Germany, United Kingdom and of two types of Uruguayan lambs (heavy and light) was studied. Concentrate fed lambs, as Spanish lambs, displayed the highest proportions of linoleic acid (C18:2), while Uruguayan lambs, reared under extensive grazing conditions, showed the highest proportions of linolenic acid (C18:3), due to the great concentration of this fatty acid in grass. German and British lambs, which were fed grass and concentrate, displayed intermediate proportions of linolenic acid (C18:3). Heavy Uruguayan lambs had higher intramuscular fat content (5.92%) than German (4.25%) and British (4.32%) lambs, and this content was twofold higher than light lambs (Spanish (2.41%) and light Uruguayan (3.05%)). Heavy Uruguayan, German and British lambs had a low polyunsaturated/saturated (P/S) ratio due to their high saturated fatty acid (SFA) content and proportion. Principal component analysis was performed to study the relationship between fatty acids. Spanish lambs were clearly separated from the other types and were situated close to the proportions of short chain and n 6 fatty acids and n 6/n 3 ratio in the data plot for fatty acid proportions. Light Uruguayan lambs were located close to long chain fatty acids, and heavy Uruguayan and British lambs were placed near the antithrombotic potential (ATT), stearic acid (C18:0), SFA and conjugated linoleic acid (CLA) proportions. German l... Presentar Todo
Palabras claves :  FATTY ACIDS; LAMB; MEAT ORIGIN; PRODUCTION SYSTEM.
Thesagro :  ACIDOS GRASOS; ALEMANIA; CARNE; CORDERO; ESPAÑA; REINO UNIDO; URUGUAY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13369/1/Montoi-2005.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO28915 - 1PXIAP - PPPP/MEAT SCIENCE/2005/71

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41.Imagen marcada / sin marcar SAÑUDO, C.; MONTOSSI, F.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; SAN JULIÁN, R.; CAMPO, M.M.; FONT I FURNOLS, M.; ÁLVAREZ, I.; DE LA FUENTE, J.; DÍAZ, M.T.; BRANSCHEID, W.; NUTE, G.R. Evaluación y promoción de la calidad de la carne uruguaya y otros productos agroalimentarios sobre la base de los estándares de calidad de la Unión Europea y en función de distinto sistemas productivos del Uruguay: objetivos y material utilizado. In: JORNADA SOBRE PRESENTACIÓN DE RESULTADOS DEL PROYECTO, MADRID, MARZO, 2006; SAÑUDO, C.; MONTOSSI, F. (Coord.).Madrid: INIA (España), 2006. p. 11-15 Contiene presentación oral de C. Sañudo, p. 17-22.
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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42.Imagen marcada / sin marcar DÍAZ, M.T; ÁLVAREZ, I.; DE LA FUENTE, J.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M; OLIVER, M.A.; FONT I FURNOLS, M.; MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; BRANSCHEID, W.; NUTE, G. R.; CAÑEQUE, V. Fatty acid composition of lamb meat from Spain, Britain, Germany and Uruguay. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 50., 2004, Helsinki, Finland. Proceedings. Helsinki, 2004.
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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43.Imagen marcada / sin marcar DÍAZ, M.T.; ALVAREZ, I.; DE LA FUENTE, J.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLIVER, M.A.; FONT I FURNOLS, M.; MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; NUTE, G.R.; CAÑEQUE, V. Fatty acid composition of meat from typical lamb production systems of Spain, United Kingdom, Germany and Uruguay Meat Science, Volume 71, Issue 2, October 2005, Pages 256-263. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.03.020 Article history: Received 17 December 2004 // Received in revised form 23 March 2005 // Accepted 23 March 2005. Acknowledgements: This work has been made possible by funding from Agencia Espanñola de Cooperación Internacional, Spanish...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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44.Imagen marcada / sin marcar DE LA FUENTE, J.; DÍAZ, M.T.; ÁLVAREZ, I.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLIVER, M.A.; FONT I. FURNOLS, M.; MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; NUTE, G.R.; CAÑEQUE, V. Effect of typical production system from several countries on fatty acid composition of beef. [Abstract]. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 51., 2005, Baltimore, Maryland, USA. Book of Abstracts, 2005. p. 32
Tipo: Abstracts/Resúmenes
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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45.Imagen marcada / sin marcar SAN JULIÁN, R.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLLETA, J.L.; NUTE, G.R.; FONT I FURNOLS, M.; GUERRERO, L.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; ÁLVAREZ, I.; DÍAZ, M.T.; MONTOSSI, F. Evaluación sensorial de la carne de cordero procedente de diferentes sistemas de producción de Uruguay. In: JORNADA SOBRE PRESENTACIÓN DE RESULTADOS DEL PROYECTO, MADRID, MARZO, 2006; SAÑUDO, C.; MONTOSSI, F. (Coord.).Madrid: INIA (España), 2006. p. 33-35 Contiene presentación oral de R. San Julián, p. 37-38.
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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Tipo: Abstracts/Resúmenes
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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Tipo: Poster
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48.Imagen marcada / sin marcar VILLALBA, P.; AGUIRRE, N.C.; GARCÍA, M.N.; CISNEROS, F.; CARRERAS, R.; RIVAS, J.G.; MARTÍNEZ, M.C.; ACUÑA, C.V.; LUDUEÑA, A.D.; DÍAZ, M.; LÓPEZ, J.A.; LÓPEZ, J.A.; CAPPA, E.P.; PATHAUER, P.S.; HARRAND, L.; OBERSCHELP, J.; MARCÓ, M.A.; MOGLIA, J.G.; ARÉVALO, C.; ELIZAUL, J.; HOPP, H.E.; RODRÍGUES, J.C.; BALMELLI, G.; MORAN, M.O.; GRATTAPAGLIA, D.; MARCUCCI POLTRI, S.N. Selección genómica en programas de mejoramiento forestal: Proyecto de cooperación entre la Unión Europea y el MERCOSUR [Poster]. In: Jornadas Forestales de Entre Ríos, 31., Concordia, 31, 5-6 octubre, 2017. PROYECTO MINCYT-UEEuropeAid/136-457.
Tipo: Poster
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49.Imagen marcada / sin marcar DI SALVO, L.; GARCÍA, J.E.; PUENTE, M.L.; AMIGO, J.; ANRIQUEZ, A.; BARLOCCO, C.; BENINTENDE, S.; BOCHATAY, T.; BORTOLATO, M.; CASSÁN, F.; CASTAÑO, C.; CATAFESTA, M.; CONIGLIO, A.; DÍAZ, M.; GALIÁN, L.R.; GALLACE, E.; GARCÍA, P.; GARCÍA DE SALAMONE, I.E.; LANDA, M.; LIERNUR, G.; MANEIRO, M.L.; MASSA, R.; MALINVERNI, J.; MARCHESSI, N.; MONTELEONE, E.; OVIEDO, S.; POBLITI, L.; PORTELA, G.; RADOVANCICH, D; RIGHES, S.; ROCHA, R.; RODRÍGUEZ CÁCERES, E.; ROSSI, A.; SANTELLA, G.; TORTORA, M.L.; TREJO, N.; VALENZUELA, J.A.; VALLEJO, D. The drop plate method as an alternative for Azospirillum spp viable cell enumeration within the consensus protocol of the REDCAI network. (Brief report). [La técnica de la microgota como alternativa para el recuento de Azospirillum spp. dentro del protocolo de la Red de Control de Calidad de Inoculantes (REDCAI).] Revista Argentina de Microbiología, 2022, Volume 54, Issue 2, Pages 152-157. OPEN ACCESS. doi: https://doi.org/10.1016/j.ram.2021.05.002 Article history: Received 24 November 2020, Accepted 12 May 2021, Available online 7 July 2021. -- Corresponding author. M.L. Puente, e-mail address: puente.mariana@inta.gob.ar -- LICENSE: Este es un artículo Open Access bajo la licencia...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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