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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
15/02/2018 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
CARRIQUIRY, E.; AYALA, W.; CARÁMBULA, M. |
Afiliación : |
ESTEBAN CARRIQUIRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WALTER FELIZARDO AYALA SILVERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RÓMULO MILTON CARÁMBULA CAUNEGRE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Estudios en implantación de mejoramientos extensivos |
Complemento del título : |
Sección 1. Caracterización del sistema productivo pastoril en la región basáltica |
Fecha de publicación : |
1994 |
Fuente / Imprenta : |
In: Berretta, E.J. (Ed.). Reunión del Grupo Técnico Regional del Cono Sur en mejoramiento y utilización de los recursos forrajeros del área tropical y subtropical, Grupos Campos, 14., 1994, Termas del Arapey, Salto, Uruguay. Anales. Montevideo (Uruguay): INIA, 1998. |
Páginas : |
p. 39-44 |
Serie : |
(INIA Serie Técnica ; 94) |
Idioma : |
Español |
Thesagro : |
MEJORAMIENTO DEL HABITAT; PRODUCCION DE FORRAJE; URUGUAY. |
Asunto categoría : |
-- |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/8533/1/ST-94.-p.39-44.pdf
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Marc : |
LEADER 00759naa a2200193 a 4500 001 1009041 005 2018-02-15 008 1994 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARRIQUIRY, E. 245 $aEstudios en implantación de mejoramientos extensivos 260 $c1994 300 $ap. 39-44 490 $a(INIA Serie Técnica ; 94) 650 $aMEJORAMIENTO DEL HABITAT 650 $aPRODUCCION DE FORRAJE 650 $aURUGUAY 700 1 $aAYALA, W. 700 1 $aCARÁMBULA, M. 773 $tIn: Berretta, E.J. (Ed.). Reunión del Grupo Técnico Regional del Cono Sur en mejoramiento y utilización de los recursos forrajeros del área tropical y subtropical, Grupos Campos, 14., 1994, Termas del Arapey, Salto, Uruguay. Anales. Montevideo (Uruguay): INIA, 1998.
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca
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Identificación
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Origen
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Tipo / Formato
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
03/12/2019 |
Actualizado : |
01/06/2020 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
LADO, J.; ZACARÍAS, J.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L. |
Afiliación : |
JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JAIME ZACARIAS, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain; MARÍA JESÚS RODRIGO, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain; LORENZO ZACARÍAS, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain. |
Título : |
Visualization of carotenoid-storage structures in fruits by transmission electron microscopy. |
Fecha de publicación : |
2020 |
Fuente / Imprenta : |
In: Rodríguez-Concepción M., Welsch R. (eds). Plant and Food Carotenoids. Methods in Molecular Biology, 2020, vol 2083. Pages 235-244. DOI: https://doi.org/10.1007/978-1-4939-9952-1_18 |
ISBN : |
978-1-4939-9951-4 (print) / 978-1-4939-9952-1 (e-book) |
ISSN : |
1064-3745 (print) / 1940-6029 (electronic) |
DOI : |
10.1007/978-1-4939-9952-1_18 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: First Online: 20 November 2019. |
Contenido : |
ABSTRACT.
Plastids are cell organelles that, beside other functions, have the capability to store carotenoids in specialized structures, which may vary among the different plant species, tissues or according to the carotenoid complement. Fruits are an important source of carotenoids, and during ripening, chloroplasts differentiate into chromoplasts that are able to accumulate large amounts of carotenoids, rendering then the characteristic fruit coloration. Whereas lycopene or β-carotene may accumulate as crystal in the chromoplasts of some fruit, other xanthophyll-accumulating fruits differentiate plastoglobuli as a preferred system to enhance carotenoids stability and storage. Visualization of plastid ultrastructure and their transformation during ripening or in fruit of contrasting coloration are fundamental objectives within carotenoids research in fruits. Therefore, in this chapter, we describe a protocol for the visualization and analysis of plastid ultrastructure by transmission electron microscopy (TEM), specially designed and adapted to fruit tissues.
© Springer Science+Business Media |
Palabras claves : |
CAROTENOIDS; Chloroplast; Chromoplast; CITRUS FRUITS; Plastids; Plastoglobuli; Transmission electron microscopy. |
Thesagro : |
CITRUS. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 02141naa a2200289 a 4500 001 1060494 005 2020-06-01 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1064-3745 (print) / 1940-6029 (electronic) 024 7 $a10.1007/978-1-4939-9952-1_18$2DOI 100 1 $aLADO, J. 245 $aVisualization of carotenoid-storage structures in fruits by transmission electron microscopy.$h[electronic resource] 260 $c2020 500 $aArticle history: First Online: 20 November 2019. 520 $aABSTRACT. Plastids are cell organelles that, beside other functions, have the capability to store carotenoids in specialized structures, which may vary among the different plant species, tissues or according to the carotenoid complement. Fruits are an important source of carotenoids, and during ripening, chloroplasts differentiate into chromoplasts that are able to accumulate large amounts of carotenoids, rendering then the characteristic fruit coloration. Whereas lycopene or β-carotene may accumulate as crystal in the chromoplasts of some fruit, other xanthophyll-accumulating fruits differentiate plastoglobuli as a preferred system to enhance carotenoids stability and storage. Visualization of plastid ultrastructure and their transformation during ripening or in fruit of contrasting coloration are fundamental objectives within carotenoids research in fruits. Therefore, in this chapter, we describe a protocol for the visualization and analysis of plastid ultrastructure by transmission electron microscopy (TEM), specially designed and adapted to fruit tissues. © Springer Science+Business Media 650 $aCITRUS 653 $aCAROTENOIDS 653 $aChloroplast 653 $aChromoplast 653 $aCITRUS FRUITS 653 $aPlastids 653 $aPlastoglobuli 653 $aTransmission electron microscopy 700 1 $aZACARÍAS, J. 700 1 $aRODRIGO, M.J. 700 1 $aZACARÍAS, L. 773 $tIn: Rodríguez-Concepción M., Welsch R. (eds). Plant and Food Carotenoids. Methods in Molecular Biology, 2020, vol 2083. Pages 235-244. DOI: https://doi.org/10.1007/978-1-4939-9952-1_18
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