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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  08/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LADO, J.; CRONJE, P.J.R.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PAUL J.R. CRONJE, Citrus Research International (CRI), Department of Horticultural Science, Stellenbosch University, South Africa; MARÍA J. RODRIGO, Instituto de Agroquímica Y Tecnología de Alimentos (IATA), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Spain; LORENZO ZACARÍAS, aInstituto de Agroquímica Y Tecnología de Alimentos (IATA), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Spain.
Título :  Fruit shading enhances red color and carotenoid accumulation in 'Star Ruby' grapefruit. (Conference Paper).
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Acta Horticulturae, 2015, Volume 1065, Pages 1521-1528.
Serie :  (Acta Horticulturae; 1065).
ISBN :  978-94-62610-53-8
ISSN :  0567-7572
DOI :  10.17660/ActaHortic.2015.1065.193
Idioma :  Inglés
Notas :  ISHS Acta Horticulturae 1065: XII International Citrus Congress - International Society of Citriculture. Publication date: 20 January 2015. Editors: B. Sabater-Muñoz, P. Moreno, L. Peña, L. Navarro.
Contenido :  ABSTRACT. Accumulation of the red carotene pigment, lycopene, in Citrus fruit is an unusual feature restricted to grapefruit, pummelo and few orange mutants. Recent studies indicate that differential mechanisms may be operating in the different lycopene-accumulating varieties, highlighting the importance to understand these processes. It is well characterized in Citrus fruit that light positively affects color development and consequently carotenoid content and composition. However, it is paradoxical that by shading degreening of the red grapefruit ?Star Ruby? is accelerated and external color is enhanced (higher red coloration). To further understand the regulatory mechanisms of light on carotenoids biosynthesis in a lycopene-accumulating grapefruit, carotenoid composition and expression of related carotenoid biosynthetic genes were analyzed in the peel of shaded and light-exposed ?Star Ruby? grapefruit. The stage of fruit development at the time of shading appears to be influential in color development. In the peel of shaded fruits, total carotenoids (×4.5) and particularly lycopene (×14) and β-carotene (×4) experienced a dramatic increase. These changes were associated with a lower expression of early genes in the pathway as well as β-lycopene cyclase and β-carotene hydroxylase genes, envisaging their involvement in lycopene accumulation. © ISHS
Palabras claves :  Carotene; Grapefruit; Light; Lycopene.
Thesagro :  CITRUS.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12762 - 1PXIAP - DDPP/ACTA HORTICURAE/2015/1065

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Registros recuperados : 7
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1.Imagen marcada / sin marcar SOCA, P.M.; CABRERA, M.R.; BRUNI, M.A. Nivel de suplementación, ganancia de peso vivo y conducta de vacunos en crecimiento bajo pastoreo de campo natural. Agrociencia, 2007, v. 11, no. 1, p. 1-10
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar Rodriguez, F.; Chilibroste, P.; Fabre, E.; Mattiauda, D.; Bruni, M.; Apezteguía, E.; Ordeix, B. Adaptación nutricional de vacas lecheras en pastoreo complementado o no con sorgo y urea ln: Seminario Nacional de Campo Natural, 2 : 1990 nov 15-16 : Tacuarembó Montevideo (Uruguay): Hemisferio Sur, 1990. p369-375 Participaron del Seminario : INIA, Sociedad Uruguaya de Pasturas Naturales, Facultad de Agronomía, Plan Agropecuario
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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3.Imagen marcada / sin marcar BRUNI, M.; DE MARICHAL, J.; CRESPI, R.; ARIAS, G.; FURTADO, S.; CUITIÑO, M.J. Cinética de producción de gas in vitro de tres cultivares de Trifolium pratense. In: Reunión Latinoamericana de Producción Animal, 22.,"El desafío de la sostenibilidad". Poster, Montevideo, Uruguay: ALPA. 2011. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, v. 19, suppl. 1, p. 346, 2011.
Tipo: Poster
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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4.Imagen marcada / sin marcar MARICHAL, M.; BRUNI, M.; CRESPI, R.; ARIAS, G.; FURTADO, S.; CUITIÑO, M.J.; REBUFFO, M. Producción de gas in vitro de dos cultivares de Lotus Corniculatus y Lotus Uliginosus. In: Reunión Latinoamericana de Producción Animal, 22.,"El desafío de la sostenibilidad". Poster, Montevideo, Uruguay: ALPA. 2011. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, v. 19, suppl. 1, p. 356, 2011.
Tipo: Poster
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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5.Imagen marcada / sin marcar CLARIGET, J.; PÉREZ - CLARIGET, R.; ÁLVAREZ - OXILEY, A; BENTANCUR, O.; BRUNI, M.A. Suplementación con glicerina cruda asociada o no al afrechillo de arroz a vacas de carne.[Supplementation of beef cows with crude glycerin associated or not with rice bran]. NA 63. In: Congreso Argentino de Producción Animal, 38., 2015. Resúmenes. Santa Rosa, La Pampa, AR: ASAS/AAPA, 2015. p. 321.
Tipo: Abstracts/Resúmenes
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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6.Imagen marcada / sin marcar CLARIGET, J.; PÉREZ-CLARIGET R.; ÁLVAREZ-OXILEY, A.; BENTANCUR, O.; BRUNI ,M. Suplementación con glicerina cruda y afrechillo de arroz entero a vacas de carne pastoreando campo natural. (Supplementation of beef cows grazing natural pasture with crude glycerin and whole rice bran). Agrociencia Uruguay, v. 20, n.1, p. 121-131, 2016.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas NacionalesCirculación / Nivel : B - 2
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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7.Imagen marcada / sin marcar CHILIBROSTE, P.; BRUNI, M.; FAVRE, E.; MATTIAUDA, D.A.; SOCA, P. Tecnología para la producción de leche en los últimos 15 años : aportes desde la EEMAC Cangüé, 2008, no. 30, p. 36-44
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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