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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
Fecha :  24/10/2014
Actualizado :  04/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  CABRERA, M.C.; RAMOS, A.; BRITO, G.
Afiliación :  M.C. CABRERA, Depto. Producción Animal & Pasturas, Laboratorio Nutrición & Calidad de Alimentos, Facultad de Agronomía; Fisiología & Nutrición, Facultad de Ciencias, Universidad de la República, Uruguay; A. RAMOS, Depto. Producción Animal & Pasturas, Laboratorio Nutrición & Calidad de Alimentos, Facultad de Agronomía; Fisiología & Nutrición, Facultad de Ciencias, Universidad de la República, Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Selenium, copper, zinc, iron and manganese content of seven meat cuts from Hereford and Braford steers fed pasture in Uruguay.
Fecha de publicación :  2010
Fuente / Imprenta :  Meat Science, 2010, v. 84 no.3, p. 518-528.
ISSN :  0309-1740
DOI :  10.1016/j.meatsci.2009.10.007
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. Tenderloin (T), eye of rump (E), striploin (S), eye round (ER), tri-tip (TT), rib-eye roll (RR) and three rib plate-flank on (RP) meat cuts were evaluated. Selenium contents ranged between 0.42 and 1.20 mg/kg wet tissue (wt) in Hereford (H) breed and between 0.49 and 1.3 mg/kg wt in Braford (B) breed. In H and B breeds, T, TT and RP, and TT and RP were the richest cuts in selenium, respectively. Copper contents ranged between 0.25 and 1.04 mg/kg wt in H, and between 0.19 and 1.09 mg/kg wt in B. In H breed, RP had significantly more Cu than ER, TT, and RR. In B breed, ER and RR show a significant lower Cu level in comparison to the other meat cuts. Zinc contents ranged between 23 and 72.7 mg/kg wt in H, and between 23 and 63.9 mg/kg wt in B. RP is the richest cut in Zn compared to the other cuts in the two breeds. Iron contents ranged between 16.4 and 48.2 mg/kg wt in H, and between 14.2 and 47.9 mg/kg wt in B. In H breed, RR shows a lower content compared to the other cuts, except RP and S. In B breed, RR had the lowest level of Fe compared to the other cuts, except RP and T. Manganese contents ranged between 0.05 and 0.17 mg/kg wt in H, and between 0.04 and 0.48 mg/kg wt in B. In H no differences were detected between cuts. In B breed, ER cut shows the highest level of Mn. © 2009 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Thesagro :  BRAFORD; CARNE VACUNA; HEREFORD.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100230 - 1PXIAP - DDPP/MEAT SCIENCE/2010
TBO100617 - 1PXIAP - DDPP/MEAT SCIENCE/2010

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1.Imagen marcada / sin marcar REINA, L.; GALETTA, A.; VINCIGUERRA, V.; RESQUIN, F.; MENÉNDEZ, P. The relationship between Eucalyptus grandis lignin structure and kraft pulping parameters. Journal of Analytical and Applied Pyrolysis, 2014, v.107, p.284-288. Article history: Received 10 December 2013 / Accepted 27 March 2014 / Available online 4 April 2014.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : A - 2
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar REINA, L.; BOTTINI, G.; BENNADJI, Z.; VINCIGUERRA, V.; FERREIRA CHIESA, F.A.; MENÉNDEZ, P.; MOYNA, G. Aggregation Behavior of 6-Isocassine and N-Methyl-6-Isocassine: Insights into the Biological Mode of Action of Lipid Alkaloids. Natural Product Communications, 2016, Volume 11, Issue 11, Pages 1641-1644. DOI. https://doi.org/10.1177/1934578X1601101104 Article history: Received: February 1st, 2016// Accepted: May 25th, 2016. Dedicated to the memory of our esteemed colleague and friend Eduardo Alonso Paz. Acknowledgments - Funding from the INIA (award L4-FO-21-0-00), the ANII (award...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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3.Imagen marcada / sin marcar REINA, L.; MENÉNDEZ, P.; VINCIGUERRA, V.; BENNADJI, Z.; CASTILLO, D.; ALFONSO, M.; FERREIRA, F. Metabolitos secundarios de madera de procedencias uruguayas de algarrobos (Prosopis affinis y Prosopis nigra) ln: Jornada técnica Biomateriales forestales. INIA Tacuarembó, 28 de agosto de 2014. Tacuarembó (UY): INIA, 2014 p. 8-9 (Serie Actividades de Difusión; 737)
Tipo: Actividades de Difusión
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar REINA, L.; BENNADJI, Z.; VINCIGUERRA, V.; FERREIRA, F.; MOYNA, G.; MENÉNDEZ, P. Metabolitos secundarios y biopolímeros de Prosopis affinis y Prosopis nigra. ln: Bennadji, Z.; Ferreira, F. Biomateriales forestales. Simposio, 28 de setiembre, INIA Tacuarembó, Tacuarembó, 2016. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2016. p. 10-11 (Serie Actividades de Difusión; 768)
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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5.Imagen marcada / sin marcar REINA, L.; BENNADJI, Z.; VINCIGUERRA, V.; FERREIRA, F.; MOYNA, G.; MENÉNDEZ, P. Isolation and structural characterization of new piperidine alkaloids from Prosopis affinis. Phytochemistry Letters, 2015, v. 14, p. 265-269. https://doi.org/10.1016/jDOI: .phytol.2015.10.022 Article history: Received 30 July 2015; Received in revised form 16 October 2015; Accepted 27 October 2015. Acknowledgments: Funding from the Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (award L4-FO-21-0-00), the Agencia Nacional de...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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6.Imagen marcada / sin marcar REYNA, L.; BENNADJI, Z.; VINCIGUERRA, V.; FERREIRA, F.; MOYNA, G.; MENÉNDEZ, P. Obtención y caracterización de alcaloides de Prosopis affinis y Prosopis nigra. [Resumen]. In: Encuentro Nacional de Química (ENAQUI), 4., 4-6 noviembre, Montevideo, Uruguay, 2015.
Tipo: Abstracts/Resúmenes
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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7.Imagen marcada / sin marcar REINA, L.; BENNADJI, Z.; FERREIRA CHIESA, F.; MOYNA, G.; VINCIGUERRA, V.; MENÉNDEZ, P. Valorización de productos forestales no madereros a partir de algarrobos nativos, Prosopis affinis y Prosopis nigra. In: BENNADJI, Z.; OLIVARO, C.; FERREIRA, F.; PANIZZOLO, L. (Coord.). Biomateriales forestales. Jornada técnica, 27 de marzo, Tacuarembó, 2019. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2019. p.14
Tipo: Documentos
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