Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  24/01/2017
Actualizado :  25/01/2017
Autor :  REALINI, C.; BIANCHI, G.; BENTANCUR, O.; GARIBOTTO, G.
Afiliación :  CAROLINA EVA REALINI CUJÓ.
Título :  Effect of supplementation with linseed or a blend of aromatic spices and time on feed on fatty acid composition,meat quality and consumer liking of meat from lambs fed dehydrated alfalfa or corn.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Meat Science, 2017, 127: 21-29
Idioma :  Inglés
Contenido :  Cross-bred lambs (n=72) were fed finishing diets using a factorial arrangement of treatments: BASAL DIET (alfalfa pellets or corn), SUPPLEMENT (none, linseed or aromatic spices), TIMEONFEED (41 or 83 days). Carcass and meat quality traits, fatty acid composition, color stability and consumer liking were determined. Feeding alfalfa improved sensory ratings and fatty acid composition of lamb. However, corn or longer alfalfa feeding would be recommended if heavier and fatter carcasses are sought. Consumer liking and fatty acid composition of lamb were improved with addition of spices and linseed, respectively. But additional antioxidant strategies should be considered to delay meat color deterioration during storage if lambs are fed corn-linseed for 83 days. Although alfalfa basal diet and linseed supplementation improved fatty acid composition, feeding the basal diets for at least 41 days resulted in low n-3 fatty acid concentrations in muscle.
Palabras claves :  N-3.
Thesagro :  ACIDOS GRASOS; CARNE; CORDERO.
Asunto categoría :  L02 Alimentación animal
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101784 - 1ADDAP - DDPP/MEAT SCIENCE/2017/127

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  22/02/2014
Autor :  Sanzano, G.A.; Sosa, F.A.; Hasán, A.J.; Hernández, C.F.; Morandini, M.; Rojas Quinteros, H.; Devani, M.R.; Gamboa, D.; Rodríguez, W.
Título :  Cultivos intercalados en franjas de soja y maíz: primeras experiencias en la provincia de Tucumán
Fecha de publicación :  2008
Fuente / Imprenta :  Avance agroindustrial, 2008, v. 29, no. 2, p. 12-15
Idioma :  Español
Thesagro :  CULTIVO; CULTIVO INTERCALADO; MAIZ; SOJA.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
No copia registrada de este documento.
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional