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1.Imagen marcada / sin marcar BATISTA, C.; VELAZCO, J.I.; BALDI, F.; QUINTANS, G. Efecto de dos niveles de energía en el último tercio de gestación sobre el comportamiento de terneras al nacimiento. NA 103. Nutrición y Alimentación Animal. IN: REVISTA ARGENTINA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 2016, VOL. 36, ISS.1 (SUPL). 39 CONGRESO ARGENTINO DE PRODUCCIÓN ANIMAL. 19-21 OCTUBRE 2016. ACTAS. Buenos Aires (Argentina): AAPA. p. 291.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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2.Imagen marcada / sin marcar BATISTA, C.; VELAZCO, J.I.; BALDI, F.; BANCHERO, G.; QUINTANS, G. Efecto del consumo de energía durante el último tercio de gestación de vacas de carne sobre sus perfiles de hormonas metabólicas y los de su progenie. In: UNIVERSIDAD DE LA REPÚBLICA (UDELAR). FACULTAD DE AGRONOMÍA. Resúmenes. Jornadas de Investigación, 8-9 nov., 2018, Montevideo, Uruguay. Montevideo; FAGRO, 2019. p. 25
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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3.Imagen marcada / sin marcar BATISTA, C.; VELAZCO, J.I.; BANCHERO, G.; BALDI, F.; QUINTANS, G. Effect of nutritional restriction during late gestation in beef cows on female calves live weight and placentas. In: ANNUAL MEETING OF THE EUROPEAN FEDERATION OF ANIMAL SCIENCE, 67a. ,2016. Belfast, UK: EEAP p. 183 Trabajo aceptado para su publicación.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres.
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4.Imagen marcada / sin marcar BATISTA, C.; VELAZCO, J.I.; BALDI, F.; BANCHERO, G.; QUINTANS, G. Efecto de dos niveles de energía en el alimento de último tercio de gestación en bovinos para carne sobre el desempeño de la progenie al nacimiento y pubertad. In: QUINTANS, G.; IEWDIUKOW, M. (Ed.). Primer Seminario Técnico de Programación Fetal. Montevideo (UY): INIA, 2019. p. 53-63. (INIA Serie Técnica; 252)
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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5.Imagen marcada / sin marcar BATISTA, C.; VELAZCO, J.I.; BANCHERO, G.; BALDI, F.; QUINTANS, G. Efecto de dos niveles de energía en la dieta durante el último tercio de gestación de vacas para carne sobre características de la placenta y la descendencia al nacimiento.[Effect of two energy levels in the diet during the last third of gestation of beef cows on characteristics of the placenta and offspring at birth]. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 2020 volumen 28 no.1-2 Article history: Recibido: 2020-06-03./ Aceptado: 2020-08-01. Autor para la correspondencia: carlosjbatistab@gmail.com
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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6.Imagen marcada / sin marcar BATISTA C.; VELAZCO, J.I.; BANCHERO, G.; BALDI, F.; QUINTANS, G. Two metabolizable energy levels in the last third of gestation of beef cows on placenta efficiency. In: Proceedings of the 54ª Reuniao Anual da Sociedade Brasileira de Zootecnia, Foz do Iguaçu, Brasil, 2017. p. 1220.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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7.Imagen marcada / sin marcar BATISTA, C.; VELAZCO, J.I.; BANCHERO, G.; BALDI, F.; QUINTANS, G. Two metabolizable energy levels in the last third of gestation of beef cows on placenta efficiency. In: UNIVERSIDAD DE LA REPÚBLICA (UDELAR). FACULTAD DE AGRONOMÍA. Resúmenes. Jornadas de Investigación, 8-9 nov., 2018, Montevideo, Uruguay. Montevideo; FAGRO, 2019. p. 24 Trabajo originalmente publicado en: Batista, C.; Quintans, G.; Banchero, G.; Velazco, J.; Baldi, F. 2017. Zootecnia, Annual Meeting of the Brazilian Society of Animal Science, 54th. Two metabolizable energy levels in the last third...
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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  13/08/2018
Actualizado :  16/08/2018
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  CONIBERTI, A.; FERRARI, V.; DISEGNA, E.; GARCÍA PETILLO, M.; LAKSO, A.N.
Afiliación :  ANDRES CONIBERTI MUNDY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VIRGINIA PAULINA FERRARI MORENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; EDGARDO JOSE DISEGNA LIGUORI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIO GARCÍA PETILLO, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; A.N. LAKSO, Department of Horticulture, College of Agriculture and Life Science, Cornell University.
Título :  Complete vineyard floor cover crop to reduce grapevine susceptibility to bunch rot.
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  European Journal of Agronomy, September 2018, v.99: 167-176.
ISSN :  1161-0301
DOI :  10.1016/j.eja.2018.07.006
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 14 September 2017; Received in revised form 1 July 2018; Accepted 13 July 2018. This research was supported by ANII (Agencia Nacional de Investigación e Innovación), INAVI (Instituto Nacional de Vitivinicultura) , FUCREA (Federación Uruguaya de grupos CREA) and INIA Uruguay (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria).
Contenido :  ABSTRACT. Excessive vine growth not only negatively impacts fruit composition but also fosters bunch rot incidence. The goal of our study was to improve Vitis vinifera (Tannat) grape and wine composition and decrease bunch rot incidence by achieving adequate vine vegetative growth in a humid climate. Our approach was to use under-trellis cover crops (UTCC) to limit vine water availability and reduce excessive vine growth. We tested UTCC consisting of full cover of the vineyard soil with red fescue (Festuca rubra) versus conventional alleyway red fescue with 1.0 m wide weed-free strips under the trellis (H). As excessive competition with grapevines remains the main reason for UTCC rejection, this strategy was tested in combination with two irrigation schedules?irrigation to avoid water restriction at bloom (Ir) vs. no early irrigation?and two nitrogen inputs (0 vs. 100 kg N ha−1) over three growing seasons in southern Uruguay. Treatments were arranged in a split-split-plot randomized block design with cover crop schemes as main plots, water availability as subplots and nitrogen inputs as sub-subplots. Shoot growth rate, mid-day stem water potential (Ψstem), berry size and berry composition were monitored over the season, as well as final yield, cluster and pruning weights. UTCC significantly reduced vine vegetative growth, while no significant differences were detected between H and UTCC when irrigation took place early in the season. Even nitrogen input showed pos... Presentar Todo
Palabras claves :  BUNCH ROT; GRAPE COMPOSITION; NITROGEN; UNDER-TRELLIS COVER CROP; VEGETATIVE GROWTH; WATER POTENTIAL.
Thesagro :  VITIS; VITIS VINIFERA.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101658 - 1PXIAP - DDPP/EUROPEAN JR. AGRONOMY/2018
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