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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
Fecha :  06/07/2015
Actualizado :  15/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  LA MANNA, A.; ROMAN, L.; CIGANDA, V.; ACOSTA, Y.; FABER, A.C.
Afiliación :  ALEJANDRO FRANCISCO LA MANNA ALONSO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LORENA CAROLINA ROMAN GAY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VERONICA SOLANGE CIGANDA BRASCA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; YAMANDU MARTIN ACOSTA AZPIROZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANA CECILIA FABER DIAZ.
Título :  Evolución de la huellla de carbono en fase primaria del sector lechero uruguayo de 1977-2007.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, 2015, n. 41, p. 22-23
ISSN :  1510-9011.
Idioma :  Español
Palabras claves :  EMISIÓN DE GASES DE EFECTO INVERNADERO; GEI; GHG; HUELLA DEL CARBONO; PRODUCCIÓN LECHERA.
Thesagro :  GASES DE EFECTO INVERNADERO; URUGUAY.
Asunto categoría :  P01 Conservación de la naturaleza y recursos de La tierra
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/4801/1/2015-n.41-revista-INIA-41.p.22-23-LA-MANNA.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE101028 - 1INIAP - PPLE-PP/REVISTA INIA URUGUAY/2015/41
LE101028 - 2INIAP - PPLE-PP/REVISTA INIA URUGUAY/2015/41c. 2
LE101028 - 3INIAP - DD
TBO101744 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/41

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  04/02/2020
Actualizado :  04/02/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  B - 1
Autor :  DEBLITZ, C.; BORBELY, C.; CHARRY, A.A.; COSTA, F.P.; VON DAVIER, Z.; FERNANDEZ, E.; GRABNER, R.; HASHMI, A.H.; IZQUIERDO, L.; JAKOBE, P.; KLAPKA, J.; MAHMOOD, K.; OSTROWSKI, B.; PARTON. K.; PEREIRA, M.; RAS, C.H.; REYES, E.; RICHARDSON, J.W.; SARZEAUD, P.; SWITLYK, M.; SZABO, K.; THORNE, F.; WILCZYNSKI, A.
Afiliación :  C. DEBLITZ, Institute of Farm Economics, FAL, Bundesallee 50, 38116 Braunschweig, Germany; C. BORBELY, University of Kaposvár, Kaposvár, Hungary; A. A. CHARRY, University of Sydney, Faculty of Rural Management, Orange, NSW, Australia; F. P. COSTA, EMBRAPA Gado de Corte, Embrapa Beef Cattle, Campo Grande, Brazil; Z. VON DAVIER, FAL Fed. Agric. Research Centre, Institute of Farm Economics, Braunschweig, Germany; ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; R. GRABNER, Chamber of Agriculture Styria, Weiz, Austria; A. H. HASHMI, Small and Medium Entpr. Devmt. Auth., Pakistan; L. IZQUIERDO, FAL Fed. Agric. Research Centre, Institute of Farm Economics, Braunschweig, Germany; P. JAKOBE, Res. Inst. of Agricultural Economics, Praha, Czech Republic; J. KLAPKA, J., Agricultural Research Institute, Kromeríz, Czech Republic; K. MAHMOOD, Agric. Policy Studies Institute, Lahore, Pakistan; B. OSTROWSKI, Cátedra de Admin. Rural, Facultad de Agronomia, Universidad Buenos Aires (UBA), Buenos Aires, Argentina; K. PARTON, University of Sydney, Faculty of Rural Management, Orange, NSW, Australia; M. PEREIRA, EMBRAPA Gado de Corte, Embrapa Beef Cattle, Campo Grande, Brazil; C. H. RAS, Cátedra de Admin. Rural, Facultad de Agronomia, Universidad Buenos Aires (UBA), Buenos Aires, Argentina; E. REYES, Animal Health and Livestock Services, TRAGSEGA, Madrid, Spain; J. W. RICHARDSON, Texas A and M University, Agricultural Food Policy Centre, Department of Agricultural Economics, College Station, TX, United States; P. SARZEAUD, Dept. Action Régionale, Institut de l'Élevage, Rennes, France; M. SWITLYK, University of Szczecin, Institute of Management, Szczecin, Poland; K. SZABO, University of Kaposvár, Kaposvár, Hungary; F. THORNE, TEAGASC, Dublin, Ireland; A. WILCZYNSKI, University of Szczecin, Institute of Management, Szczecin, Poland.
Título :  Status quo and prospects of beef production world-wide. (Review)
Fecha de publicación :  2004
Fuente / Imprenta :  Landbauforschung Völkenrode, December 2004, Volume 54, Issue 4, Pages 237-249.
Descripción física :  2-s2.0-9944252565
ISSN :  0458-6859
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history:
Contenido :  ABSTRACT. The purpose of this paper is to provide an idea about the market shares of important beef producers, to analyse the competitive situation of beef production on the farm-level and to assess the potential of beef production in a worldwide context. The global players in beef production are North America, Brazil, Argentina, Australia and the EU-25. In value-terms, the main exporters are North America, Australia, Brazil and Argentina. Main importers are again North America, Japan and the Far East. Within the framework of the International Farm Comparison Network (IFCN), and using harmonised methods for analysis, a total of 29 typical beef finishing farms in 15 important beef producing countries were analysed. The farms show significant differences in production systems and productivity levels. The highest cost of beef production is found in the EU-countries (US$ 350-500 per 100 kg carcass weight), the lowest in Argentina, Uruguay and Pakistan (US$ 100-130). In the case of trade liberalisation, farms with low cost of production have an incentive to export to markets with higher price levels. The potential to increase production depends on numerous factors, amongst them the availability of additional land, the possibilities to intensify production and the competition with other land uses. The development of beef production in the EU is mainly determined by the impact of the latest CAP-reform. In many countries (like Brazil, the U.S., Canada and Australia) the main potenti... Presentar Todo
Palabras claves :  Beef production; International competitiveness.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102160 - 1PXIAP - DDPP/Landbauforschung Völkenrode/2004
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