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Registros recuperados : 1,231 | |
364. | | BENTANCOR, L.; RUIZ, A.; CASTAÑO, V.; DURÁN, P. Medición de agua y transmisión de datos en sistemas de riego por gravedad. ln: JORNADA ANUAL ARROZ, 2016, INIA TREINTA Y TRES, TREINTA Y TRES, UY. Arroz: resultados experimentales 2015-2016. Treinta y Tres, (Uruguay): INIA, 2016. cap. 2, p. 23-25. (INIA Serie Actividades de Difusión; 765)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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369. | | MEREA, A. (Ed.). Informe final SEMINARIO LATINOAMERICANO SOBRE RIEGO POR GOTEO, 3 : 1979 OCT 8-15 : CAMPINAS, SAO PAULO. San José (Costa Rica): IICA, 1980. 605p. Informes de Conferencias, cursos y reuniones (IICA) Organizado por el Programa de conservación y manejo de tierras y aguas del Instituto Interamericano de Ciencias AgrícolasBiblioteca(s): INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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371. | | LAVECCHIA, A.; MARCHESI, C.; CASANOVA, S. Manejo del cultivo: riego ln: INIA TACUAREMBÓ. PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN EN PRODUCCIÓN DE ARROZ. Presentación resultados experimentales de arroz Zafra 2010-2011. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2011. p. 1-7 (INIA Serie Actividades de Difusión; 652)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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372. | | CARRACELAS, G.; MARCHESI, C.; LAVECCHIA, A. Manejo del nitrogeno. ln: INIA TACUAREMBÓ; PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN DE ARROZ. DÍA DE CAMPO, UNIDAD EXPERIMENTAL PASO FARÍAS Y RUTA 26 (CINCO SAUCES), 23 de febrero, 2012. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2012. p. 6-7 Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay (INIA). Programa Nacional de ArrozBiblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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Registros recuperados : 1,231 | |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
24/02/2022 |
Actualizado : |
29/03/2022 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
LADO, J.; CRONJE, P.JR; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L. |
Afiliación : |
JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PAUL JR CRONJE; MARÍA JESÚS RODRIGO; LORENZO ZACARÍAS. |
Título : |
Citrus. |
Complemento del título : |
Chapter 17. |
Edición : |
1st ed. |
Fecha de publicación : |
2019 |
Fuente / Imprenta : |
In: Pareek, S.T.D.F.S. Postharvest Physiological Disorders in Fruits and Vegetables, Boca de Raton: CRC Press, 2019. |
Páginas : |
p. 321-341. |
ISBN : |
eBook-9781315267470 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
Abstract:
The incidence of physiological disorders originating during postharvest handling and storage in citrus fruits have been for many years, and will continue to be, one of the main factors that negatively impacts fruit quality, accounting for significant financial losses. Postharvest physiological disorders of citrus fruit, in most cases, affect mainly the peel and manifest as injuries, pitting, darkening of the tissue, and browning, whereas the pulp, which is a physiologically separate unit of the fruit, remains unaffected. Low temperature storage is the most widely applied technology to extend the postharvest life of citrus fruit. The characteristic darkening of most chilling-injured fruit is most likely due to the internal release and oxidation of the contents of oil glands. Cold also provokes important modifications in the cell wall structure. CI development in citrus fruit has been associated with the production of reactive oxygen species (ROS), which are directly involved in the oxidative stress damage of different molecules. |
Palabras claves : |
ALMACENAMIENTO POSCOSECHA; CITRUS; CITRUS FRUITS; DESÓRDENES FISIOLÓGICOS; MANEJO POSCOSECHA; PLATAFORMA AGROALIMENTOS; POSTHARVEST HANDLING; STORAGE. |
Thesagro : |
CITRICOS. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 01857naa a2200289 a 4500 001 1062768 005 2022-03-29 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLADO, J. 245 $aCitrus.$h[electronic resource] 250 $a1st ed. 260 $c2019 300 $ap. 321-341. 520 $aAbstract: The incidence of physiological disorders originating during postharvest handling and storage in citrus fruits have been for many years, and will continue to be, one of the main factors that negatively impacts fruit quality, accounting for significant financial losses. Postharvest physiological disorders of citrus fruit, in most cases, affect mainly the peel and manifest as injuries, pitting, darkening of the tissue, and browning, whereas the pulp, which is a physiologically separate unit of the fruit, remains unaffected. Low temperature storage is the most widely applied technology to extend the postharvest life of citrus fruit. The characteristic darkening of most chilling-injured fruit is most likely due to the internal release and oxidation of the contents of oil glands. Cold also provokes important modifications in the cell wall structure. CI development in citrus fruit has been associated with the production of reactive oxygen species (ROS), which are directly involved in the oxidative stress damage of different molecules. 650 $aCITRICOS 653 $aALMACENAMIENTO POSCOSECHA 653 $aCITRUS 653 $aCITRUS FRUITS 653 $aDESÓRDENES FISIOLÓGICOS 653 $aMANEJO POSCOSECHA 653 $aPLATAFORMA AGROALIMENTOS 653 $aPOSTHARVEST HANDLING 653 $aSTORAGE 700 1 $aCRONJE, P.JR 700 1 $aRODRIGO, M.J. 700 1 $aZACARÍAS, L. 773 $tIn: Pareek, S.T.D.F.S. Postharvest Physiological Disorders in Fruits and Vegetables, Boca de Raton: CRC Press, 2019.
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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