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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  12/11/2015
Actualizado :  15/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LADO, J.; ZACARÍAS, L.; GURREA, A.; PAGE, A.; STEAD, A.; RODRIGO, M.J.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LORENZO ZACARÍAS, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); ARANZAZU GURREA, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); ANTON PAGE, University of Southampton (UK); ANTHONY STEAD, University of London (UK); MARÍA J. RODRIGO, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos).
Título :  Exploring the diversity in Citrus fruit colouration to decipher the relationship between plastid ultrastructure and carotenoid composition.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Planta, 2015, v. 242, p. 645-661.
DOI :  10.1007/s00425-015-2370-9
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 13 March 2015 / Accepted: 9 July 2015 / Published online: 23 July 2015. Electronic supplementary material The online version of this article (doi:10.1007/s00425-015-2370-9) contains supplementary material, which is available to authorized users.
Contenido :  ABSTRACT. Main conclusion: Differentiation of new and characteristic plastid ultrastructures during ripening of citrus fruits in both peel and pulp appears to be strongly correlated with the content and complement of carotenoids. Most of the species of the Citrus genus display a wide range in fruit colouration due to differences in car- otenoids; however, how this diversity is related and may contribute to plastid differentiation and ultrastructure is currently unknown. To that end, carotenoid profile and plastid ultrastructure were compared in peel and pulp of three sweet oranges: the ordinary orange-coloured Navel, rich in b,b-xanthophylls, the yellow Pinalate mutant with an elevated content of colourless carotenes and reduced b,b-xanthophylls, and the red-fleshed Cara Cara with high concentration of colourless carotenes and lycopene in the pulp; and two grapefruits: the white Marsh, with low carotenoid content, and the red Star Ruby, accumulating upstream carotenes and lycopene. The most remarkable differences in plastid ultrastructure among varieties were detected in the pulp at full colour, coinciding with major differences in carotenoid composition. Accumulation of lycopene in Cara Cara and Star Ruby pulp was associated with the presence of needle-like crystals in the plastids, while high content of upstream carotenes in Pinalate pulp was related to the development of a novel plastid type with numerous even and round vesicles. The presence of plastoglobuli was link... Presentar Todo
Palabras claves :  CAROTENOIDS; CHLOROPLASTS; CHROMOPLASTS; FRUIT RIPENING.
Thesagro :  CAROTENOIDES; CITRUS; CLOROPLASTO; MADURAMIENTO.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100787 - 1PXIAP - PPPP/PLANTA/2015

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  26/07/2021
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  SCHENZER, D.; TELESCA, J.; CARBALLO, S.; CABOT, M.
Afiliación :  DANIEL SCHENZER; JUAN TELESCA; SERGIO JOSE CARBALLO SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIO EBERT CABOT BACCHETTA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Curado y almacenamiento de cebolla en macrotúnel.
Complemento del título :  Proyecto FPTA 86. Convenio INIA-Facultad de Ingeniería: Rediseño del sistema de curado macrotúnel para ajo, cebolla y boniato.
Fecha de publicación :  2000
Fuente / Imprenta :  In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); INIA Las Brujas; Programa Horticultura. Presentación de resultados experimentales en ajo y cebolla. Reunión de divulgación. Canelones (Uruguay): INIA, 2000.
Páginas :  p. 30-35
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión ; 223)
Idioma :  Español
Thesagro :  ALLIUM CEPA; ALMACENAMIENTO; CEBOLLA; SECADO.
Asunto categoría :  --
F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/302/1/18429200808115143.pdf;ad223#page=33
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB6793 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/223/LBad 223
TBO26566 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/223/LBsad 223
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