Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  04/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LEONI, C.; GHINI, R.
Afiliación :  CAROLINA LEONI VELAZCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; R. GHINI, Embrapa Meio Ambiente, Brasil.
Título :  Sewage sludge effect on management of Phytophthora nicotianae in citrus
Fecha de publicación :  2006
Fuente / Imprenta :  Crop Protection, 2006, 25 (1): 10-22
ISSN :  0261-2194
DOI :  10.1016/j.cropro.2005.03.004
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 21 December 2004 / Received in revised form 11 February 2005 / Accepted 3 March 2005.
Contenido :  ABSTRACT. Greenhouse and field experiments evaluated the effect of sewage sludge incorporation to the soil against Phytophthora nicotianae in cravo lemon plants. Six sludge doses, ranging from 0 to 30% (v/v), were tested per assay on plants at different developmental stages and with different pathogen inoculum levels. The increase in sewage sludge dose resulted in pH reduction, electric conductivity and soil microbial activity increases (evaluated by FDA hydrolysis and microbial respiration), and reduction in P. nicotianae recovery, both from the soil and from the plant roots. The pathogen recovery was significant and negatively correlated with soil microbial activity and electric conductivity. Better plant development was observed with sludge incorporation up to 20%. These results indicate that the incorporation of sewage sludge can suppress P. nicotianae, by nonchemical management of the pathogen and is a potential means of disposal of this residue. © 2005 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Palabras claves :  Biosolid; Citrus limonia; Organic matter; Soil pathogen.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12832 - 1PXIAP - DDPP/CROP PROTECTION/2006

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  04/10/2014
Actualizado :  31/01/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  B - 2
Autor :  BRANDA, A.; SORIA, L.A.; CORVA, P.M.; VILLAREAL, E.L.; MELUCCI, L.M.; MEZZADRA, C.A.; SCHOR, A.; MIQUEL, M.C.
Afiliación :  ANDREA BRANDA SICA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; L. A. SORIA, Facultad de Ciencias Veterinarias. Universidad de Buenos Aires. Argentina; P. M. CORVA, Facultad de Ciencias Agrarias. Universidad Nacional de Mar del Plata. Balcarce. Argentina.; E. L. VILLAREAL, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Balcarce. Argentina.; L. M. MELUCCI, Facultad de Ciencias Agrarias. Universidad Nacional de Mar del Plata. Balcarce. Argentina.; C. A. MEZZADRA, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Balcarce. Argentina.; A. SCHOR, Facultad de Agronomía. Universidad de Buenos Aires. Argentina.; M. C. MIQUEL, Facultad de Ciencias Veterinarias. Universidad de Buenos Aires. Argentina.
Título :  Polymorphisms in two candidate genes for beef quality in Argentina.
Título :  Variantes en dos genes candidatos para características de calidad de carne bovina en Argentina.
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  Archivos de Zootecnia, 2011, v.60, no.231, p.521-532.
ISSN :  0004-0592
DOI :  10.4321/S0004-05922011000300041
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Recibido: 11 Agosto 2008 / Aceptado: 26 Noviembre 2009. Este trabajo fue financiado por la Agencia Nacional de Promoción Científica y Tecnológica de Argentina. Los novillos fueron provistos por el Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) y por socios de la Asociación Argentina de Brangus
Contenido :  ABSTRACT. Meat quality is a term used to describe a range of attributes of meat. It is determined by genetic and environmental factors (slaughter age, feeding and pre and post-slaughter management). The current tendency is to study the candidate genes in order to develop molecular markers, which might be used for marker-assisted selection. The objective of this work was to evaluate the effect of polymorphisms (SNP, single nucleotide polymorphisms) in candidate genes for tenderness and fat content in steers fattened in grazing beef production systems of Argentina. Molecular methods were designed to analyze the SNP 4751 (C/T) in bovine capn1 gene (large subunit of ?-calpain), associated with tenderness and two polymorphisms (exon 8:G/A and intron 9:C/T) in bovine ppargc1a gene (peroxisome proliferatoractivated receptor gamma coactivator 1-alpha) with effect on fat content in cow milk and fiber type in pigs. Information of Warner-Bratzler shear force and fat content from 60 Brangus and 21 Angus steers was used in association studies. Tenderness of cooked meat was evaluated at 1.7 and 14 days post-mortem. A large proportion of animals were heterozygotes (CT) at SNP 4751. No differences were found between genotypes of this SNP for WBSF. A low frequency of homozygote TT was found at SNP on intron 9 of the ppargc1a gene. This SNP showed no significant effect on WBSF and fat content. Two new SNPs (G/A and T/C) were identified within exon 8 of the ppargc1a gene, by multiple alignmen... Presentar Todo
Palabras claves :  Capn1; Fat content; Meat tenderness; Molecular markers; SNP.
Thesagro :  CALIDAD DE LA CARNE BOVINA; CARNE BOVINA; CONTENIDO DE GRASA; MARCADORES MOLECULARES; TERNEZA.
Asunto categoría :  L10 Genética y mejoramiento animal
URL :  http://scielo.isciii.es/pdf/azoo/v60n231/art41.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/3443/1/Branda-A.-2011.-Arch.Zootec.-v.60231-p.521-532.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100168 - 1PXIAP - DDPP/ARCH.ZOOTECNIA/2011
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional