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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  24/11/2021
Actualizado :  24/11/2021
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  DONOSO Ñ., G.; PAREDES C., M.; BECERRA V., V.; CARRACELAS, G.; MARCHESI, C.
Afiliación :  GABRIEL DONOSO Ñ.; MARIO PAREDES C.; VIVIANA BECERRA V.; JULIO GONZALO CARRACELAS GARRIDO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CLAUDIA ELIZABETH MARCHESI GYERMAN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Influencia del clima en el desarrollo de la planta de arroz en Chile: el cultivo de arroz más austral del mundo.
Complemento del título :  Capítulo 5.
Fecha de publicación :  2021
Fuente / Imprenta :  In: Paredes C., M.; Becerra B., V.; Donoso Ñ., G. (Ed.). 100 años del cultivo de arroz en Chile: En un contexto internacional 1920 - 2020. Tomo 1. Chillán, Chile: Instituto de Investigaciones Agropecuarias, mayo 2021. p. 262-184.
Idioma :  Español
Palabras claves :  ARROZ; CHILE; Clima.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16111/1/cap.5-Donoso.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT103432 - 1PXIPL - DD633.18PARc v.1.

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  04/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  SORIA, L. A.; CORVA, P. M.; BRANDA, A.; SCHOR, A.; MELUCCI, L. M.; VILLARREAL, E. L.; MEZZADRA, C. A.; CANTET, R. J. C.; MIQUEL, M. C.
Afiliación :  LILIANA A. SORIA, Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad de Buenos Aires, Argentina; PABLO M. CORVA, Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata, Balcarce, Argentina; ANDREA BRANDA SICA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRO SCHOR, Facultad de Agronomia, Universidad de Buenos Aires, Argentina; LILIA M. MELUCCI, Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata, Balcarce, Argentina; EDGARDO L. VILLARREAL, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Balcarce, Argentina; CARLOS A. MEZZADRA, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Balcarce, Argentina; RODOLFO J. C. CANTET, Facultad de Agronomía, Universidad de Buenos Aires, Argentina; Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET), Argentina; MARÍA C. MIQUEL, Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad de Buenos Aires, Argentina.
Título :  Effect of three single-nucleotide polymorphisms in CAPN1 gene on beef tenderness (brief report). [Einfluss von drei Einzelnucleotidpolymorphismen im CAPN1 Gen auf die Zartheit von Rindfleisch (Brief Report)].
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  Archiv fur Tierzucht (Archives Animal Breeding), 2009, Volume 52, Issue 5, Pages 546-549.
ISSN :  0003-9438
DOI :  10.5194/aab-52-546-2009
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 24 April 2008 / Accepted 18 April 2009 / Published 10 Oct 2009.
Contenido :  Abstract. Meat tenderness is an important trait in beef cattle production, as consumers consider tenderness the most important attribute of beef palatability. There is ample evidence that post mortem proteolysis of myofibrillar proteins is responsible for the decline in shear force during storage. The bovine micromolar calcium-activated neutral protease (CAPN1) gene encodes the large subunit of μ-calpain, which is thought to be one of the most important enzymes involved in post mortem tenderization (KOOHMARAIE 1996). Three single-nucleotide polymorphisms (SNPs) on the CAPN1 gene (316, 530 and 4 751 markers) have been associated with tenderness in different cattle breeds (PAGE et al. 2002, PAGE et al. 2004, WHITE et al. 2005). A more recent study confirmed that markers 316 and 4 751 had an effect on beef tenderness (VAN EENENNAAM et al. 2007). The objective of this research was to determine the existence of polymorphisms and to assess the effect of the reported SNP in the bovine CAPN1 gene on tenderness from a sample of Angus and Brangus steers fattened on pasture.
Palabras claves :  MEAT; Meat tenderness.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13413/1/aab-52-546-2009.pdf
https://www.arch-anim-breed.net/52/546/2009/aab-52-546-2009.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12816 - 1PXIAP - DDPP/AAB/2009
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