|
|
Registros recuperados : 67 | |
2. | | VAZ MARTINS, D.; LA MANNA, A.; MESSA, A.; FERNÁNDEZ, E.; DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; SAN JULIÁN, R.; MONTOSSI, F. Efecto del sistema de alimentación en la performance animal, calidad de la canal y la carne de novillos Hereford. ln: INIA TACUAREMBÓ. INSTITUTO NACIONAL DE CARNES. Calidad de carnes. SEMINARIO DE ACTUALIZACIÓN TÉCNICA, 20-21 de setiembre, Tacuarembó, 2010. Montevideo (Uruguay): INIA, 2010.Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
3. | | LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MIERES, J.; BANCHERO, G.; VAZ MARTINS, D. Suplementación infrecuente: ¿Es posible trabajar menos y producir lo mismo? ln: INIA LA ESTANZUELA. Jornada de Invernada Intensiva, julio, La Estanzuela, Colonia, Uruguay, 2010. Producción de carne desde una invernada de precisión. La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2010. p. 31-34 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 609)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
5. | | MONTOSSI, F.; BRITO, G.; SAN JULIÁN, R.; LUZARDO, S.; DEL CAMPO, M.; VAZ MARTINS, D.; LA MANNA, A.; SAÑUDO, C. Diferenciación y valorización de la carne ovina y bovina del Uruguay en Europa Revista INIA, 2008, no. 14, p. 2-7Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
| |
6. | | DEL CAMPO, M.; MANTECA VILANOVA, F.J.; SOARES DE LIMA, J.; VAZ MARTINS, D.; BRITO, G.; HERNÁNDEZ PÉREZ, M.P.; SAÑUDO, C.; MONTOSSI, F. Effects of different finishing strategies ion animal welfare and beef quality in Uruguay. In: Del Campo, M. El Bienestar animal y la calidad e carne de novillos en Uruguay con diferentes sistemas de terminación y manejo previo a la faena, Tesis Doctoral. Valencia, España: Universidad Politécnica de Valencia, 2008. 103-129Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
7. | | DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; VAZ MARTINS, D.; SAÑUDO, C.; SAN JULIAN, R.; HERNANDEZ, P.; MONTOSSI, F. Effects of feeding strategies including different proportion of pasture and concentrate, on carcass and meat quality traits in Uruguayan steers. Meat Science, Volume 80, Issue 3, November 2008, Pages 753-760. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2008.03.026 Article history: Received 3 January 2008 // Received in revised form 15 March 2008 //Accepted 15 March 2008. Acknowledgements: This experiment was part of a cooperation agreement amongINIA Uruguay, INIA Spain and the Spanish Agency for...Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
8. | | DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.; VAZ MARTINS, D.; SAÑUDO, C.; SAN JULIAN, R.; HERNÁNDEZ PÉREZ, P.; MONTOSSI, F. Effects of feeding strategies including different proportion of pasture and concentrate, on carcass and meat quality traits in Uruguayan steers. In: Del Campo, M. El Bienestar animal y la calidad e carne de novillos en Uruguay con diferentes sistemas de terminación y manejo previo a la faena, Tesis Doctoral. Valencia, España: Universidad Politécnica de Valencia, 2008. 79-100Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
11. | | JORNADA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 2007, COLONIA, URUGUAY - ACOSTA, Y.; BANCHERO, G.; FERNÁNDEZ, E.; FORMOSO, F.; LA MANNA, A.; MIERES, J.; VAZ MARTINS, D. Producción animal: cómo enfrentar el invierno en un año especialmente complicado. La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2007. 30 pBiblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
| |
12. | | VAZ MARTINS, D.; LA MANNA, A.; MESSA, A.; FERNANDEZ, E.; DEL CAMPO, M.; BRITO, G. Resultados y discusión-componente bovino. Performance animal y características carniceras in vivo de novillos hereford sometidos a distintas estrategias de alimentación en la última etapa del proceso de engorde In: MONTOSSI, F.; SAÑUDO, C. (Eds.). Cooperación Hispano-Uruguaya. Diferenciación y valorización de la carne ovina y bovina del Uruguay en Europa: Influencia de Sistemas de Producción sobre Bienestar Animal, Atributos Sensoriales, Aceptabilidad y Percepción de Consumidores y Salud Humana Montevideo (Uruguay): INIA, 2007. p. 37-42 (INIA Serie Técnica ; 168)Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
| |
18. | | MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; BRITO, G.; VAZ MARTINS, D.; LUZARDO, S.; DEL CAMPO, M.; FERNANDEZ, E.; HELGUERA, L.; LA MANNA, A.; DE BARBIERI, I.; NOLLA, M.; MESSA, A.; VON ACHENBACH, A.; CASTRO, L.; ROBAINA, R. Conociendo la aceptación de nuestras carnes ovinas y bovinas en Europa Revista INIA, 2005, no. 5, p. 47-48Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
| |
Registros recuperados : 67 | |
|
|
| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
21/07/2023 |
Actualizado : |
21/07/2023 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
B - 1 |
Autor : |
FASSIO, A.; GIMÉNEZ, A.; FERNANDEZ, E.; VAZ MARTINS, D.; COZZOLINO, D. |
Afiliación : |
ALBERTO SANTIAGO FASSIO ARAUJO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; AGUSTIN EDUARDO GIMÉNEZ FUREST, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VAZ MARTINS GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; The Australian Wine Research Institute. Waite Road, PO Box 197, Glen Osmond, South Australia, Australia 5064. |
Título : |
Sunflower whole plant and silage (Helianthus Annus L.) by near infrared reflectance spectroscopy. |
Fecha de publicación : |
2007 |
Fuente / Imprenta : |
Journal of Near Infrared Spectroscopy. 2007, Volume 15, Issue 3, pages 137-207. https://doi.org/10.1255/jnirs.731 |
ISSN : |
0967-0335 (print); eISSN 1751-6552. |
DOI : |
10.1255/jnirs.731 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 23 August 2006; Revised 7 March 2007; Accepted 26 March 2007; Publication 21 May 2007. -- Correspondence: D. Cozzolino, E-mail: Daniel.Cozzolino@awri.com.au -- |
Contenido : |
The aim of this study was to investigate the potential use of near infrared (NIR) reflectance spectroscopy to predict chemical composition in both sunflower whole plant (WPSun) and sunflower silage (SunS). Samples of both WPSun (n = 73) and SunS (n = 50) were analysed by reference method and scanned in reflectance using a NIR monochromator instrument (400-2500 nm). Calibration models were developed between NIR data and reference values for dry matter (DM), crude protein (CP), ash, acid detergent fibre (ADFom), neutral detergent fibre (aNDFom), in vitro organic matter digestibility (OMD), ether extract (EE) and pH using partial least squares regression (PLS). Due to the limited number of samples full cross-validation was used to test the calibration models. © IM Publications 2007 |
Palabras claves : |
ADF; CP; Dry matter (DM); EE; NDF; Near infrared (NIR); OMD; Partial least squares; Silage quality; Sunflower; Whole plant. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
LEADER 01947naa a2200337 a 4500 001 1064263 005 2023-07-21 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0967-0335 (print); eISSN 1751-6552. 024 7 $a10.1255/jnirs.731$2DOI 100 1 $aFASSIO, A. 245 $aSunflower whole plant and silage (Helianthus Annus L.) by near infrared reflectance spectroscopy.$h[electronic resource] 260 $c2007 500 $aArticle history: Received 23 August 2006; Revised 7 March 2007; Accepted 26 March 2007; Publication 21 May 2007. -- Correspondence: D. Cozzolino, E-mail: Daniel.Cozzolino@awri.com.au -- 520 $aThe aim of this study was to investigate the potential use of near infrared (NIR) reflectance spectroscopy to predict chemical composition in both sunflower whole plant (WPSun) and sunflower silage (SunS). Samples of both WPSun (n = 73) and SunS (n = 50) were analysed by reference method and scanned in reflectance using a NIR monochromator instrument (400-2500 nm). Calibration models were developed between NIR data and reference values for dry matter (DM), crude protein (CP), ash, acid detergent fibre (ADFom), neutral detergent fibre (aNDFom), in vitro organic matter digestibility (OMD), ether extract (EE) and pH using partial least squares regression (PLS). Due to the limited number of samples full cross-validation was used to test the calibration models. © IM Publications 2007 653 $aADF 653 $aCP 653 $aDry matter (DM) 653 $aEE 653 $aNDF 653 $aNear infrared (NIR) 653 $aOMD 653 $aPartial least squares 653 $aSilage quality 653 $aSunflower 653 $aWhole plant 700 1 $aGIMÉNEZ, A. 700 1 $aFERNANDEZ, E. 700 1 $aVAZ MARTINS, D. 700 1 $aCOZZOLINO, D. 773 $tJournal of Near Infrared Spectroscopy. 2007, Volume 15, Issue 3, pages 137-207. https://doi.org/10.1255/jnirs.731
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|