|
|
Registros recuperados : 32 | |
11. | | STIRLING, S.; DIAZ-LAGO, J.E.; PLA, M.; MENDOZA, A.; BRITOS, A.; BELTRÁN, A.; BERNARDI, F.; REPETTO, J.L.; CAJARVILLE, C. Efectos del estado fenológico sobre el rendimiento del cultivo las pérdidas y el pH del ensilaje de planta entera de Avena sativa. In JORNADAS URUGUAYAS DE BUIATRÍA, 42., 2014, Paysandú, UY; ELIZONDO, V.; MATTO, C. (Ed.). [Trabajos presentados]: posters. Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2014. p. 243-245.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
12. | | STIRLING, S.; REPETTO, J.; DIAZ-LAGO, J.E.; BRITOS, A.; PLA, M.; GEYMONAT, L.; CAJARVILLE, C. Effect of stage of growth at harvest and ensiling on in vitro gas production of whole-crop oats. [Abstract]. Congreso de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal, 24.; Congreso de la Sociedad Chilena de Producción Animal, 40., Puerto Varas, Chile, 9 al 13 noviembre 2015. ln: Reunión ALPA (24., Puerto Varas, Chile). Resúmenes. Puerto Varas (Chile): ALPA, 2015. p. 527.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
17. | | STIRLING, S.; DIAZ-LAGO, J.E.; REPETTO, J.; PLA, M.; ARROYO, J.; CAJARVILLE, C. Growth stage and ensiling: impact on chemical composition, conservation quality and in situ ruminal degradability of whole-crop oat. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2021, Volume102, Issue 7, pages 2783-2791. doi: https://doi.org/10.1002/jsfa.11619 Article history: Received 5 March 2021; Revised 2 October 2021; Accepted article published 29 October 2021. -- Corresponding author: Cajarville, C.; Departamento de Producción Animal y Salud de Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de...Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
| |
Registros recuperados : 32 | |
|
|
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
30/11/2015 |
Actualizado : |
02/04/2020 |
Tipo de producción científica : |
Abstracts/Resúmenes |
Autor : |
STIRLING, S.; REPETTO, J.; DIAZ-LAGO, J.E.; BRITOS, A.; PLA, M.; GEYMONAT, L.; CAJARVILLE, C. |
Afiliación : |
MARÍA SOFÍA STIRLING SANTOS, Departamento de Nutrición Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República. Montevideo, Uruguay. / Master Degree student in Animal Nutrition.ANII Scholarship.; JOSE LUIS REPETTO CAPELLO, Departamento de Bovinos, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República. Montevideo, Uruguay.; JUAN ENRIQUE DIAZ LAGO, PGG Wrightson Seeds South America, Research and Development Manager. Uruguay.; ALEJANDRO BRITOS, Departamento de Nutrición Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República. Montevideo, Uruguay. / Master Degree student in Animal Nutrition.ANII Scholarship.; MARCELO PLA TEJERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS GEYMONAT, Departamento de Nutrición Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República. Montevideo, Uruguay. / Master Degree student in Animal Nutrition.ANII Scholarship.; CECILIA CAJARVILLE, Departamento de Nutrición Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República. Montevideo, Uruguay. / Master Degree student in Animal Nutrition.ANII Scholarship. |
Título : |
Effect of stage of growth at harvest and ensiling on in vitro gas production of whole-crop oats. [Abstract]. |
Complemento del título : |
Congreso de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal, 24.; Congreso de la Sociedad Chilena de Producción Animal, 40., Puerto Varas, Chile, 9 al 13 noviembre 2015. |
Fecha de publicación : |
2015 |
Fuente / Imprenta : |
ln: Reunión ALPA (24., Puerto Varas, Chile). Resúmenes. Puerto Varas (Chile): ALPA, 2015. |
Páginas : |
p. 527. |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
The objective of this study was to determine the effect of stage of growth and ensiling on in vitro gas production (GP) of fresh and ensiled whole-crop oats. Oats (Avena Sativa L. cv Cantara) were harvested and ensiled at six growth stages (GS): boot (GS 45), heading (GS 59), water ripe (GS 69), early milk GS 73), early dough (GS 83) and grain ripe (GS 91) according to Zadoks´ decimal code. The crop was established at the experimental station of INIA-La Estanzuela (Colonia, Uruguay, 34°20?S, 57°41?W). |
Palabras claves : |
CROP MATURITY; SILLAGE. |
Thesagro : |
AVENA SATIVA. |
Asunto categoría : |
F30 Genética vegetal y fitomejoramiento |
Marc : |
LEADER 01210nam a2200229 a 4500 001 1054032 005 2020-04-02 008 2015 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aSTIRLING, S. 245 $aEffect of stage of growth at harvest and ensiling on in vitro gas production of whole-crop oats. [Abstract].$h[electronic resource] 260 $aln: Reunión ALPA (24., Puerto Varas, Chile). Resúmenes. Puerto Varas (Chile): ALPA$c2015 300 $ap. 527. 520 $aThe objective of this study was to determine the effect of stage of growth and ensiling on in vitro gas production (GP) of fresh and ensiled whole-crop oats. Oats (Avena Sativa L. cv Cantara) were harvested and ensiled at six growth stages (GS): boot (GS 45), heading (GS 59), water ripe (GS 69), early milk GS 73), early dough (GS 83) and grain ripe (GS 91) according to Zadoks´ decimal code. The crop was established at the experimental station of INIA-La Estanzuela (Colonia, Uruguay, 34°20?S, 57°41?W). 650 $aAVENA SATIVA 653 $aCROP MATURITY 653 $aSILLAGE 700 1 $aREPETTO, J. 700 1 $aDIAZ-LAGO, J.E. 700 1 $aBRITOS, A. 700 1 $aPLA, M. 700 1 $aGEYMONAT, L. 700 1 $aCAJARVILLE, C.
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|